Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΜΠΑΤΖΕΛΗ, ΓΕΩΤΕΕ ΚΑΙ ΠΟΣΓ

Λάρισα, 17 Δεκεμβρίου 2009 Αρ. Πρωτ. : 218

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προτίθεται να επαναπροσδιορίσει το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».Ο Γεωπονικός Σύλλογος με επιστολή του ζητά από την Υπουργό Κ. Μπατζελή να επισπεύσει τις διαδικασίες για την προκήρυξη του Προγράμματος«Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ξεκαθαρίζοντας κάποιες ασάφειες οι οποίες απαξιώνουν το γεωπονικό κλάδο και εγκυμονούν κινδύνους για την ομαλή υλοποίηση των Γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων. Στις ... «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» (ΦΕΚ Β 2204/02.10.2009»). στα πλαίσια του μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στις οποίες περιλαμβάνονται τα προγράμματα «Μείωση της Νιτρορύπανσης» καθώς και το πρόγραμμα «Βιολογικής Γεωργίας» αναφέρονται οι φράσεις «η σύνταξη του ΣΠΔ (Σχεδίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης) δύναται να γίνει από σύμβουλο», καθώς και η φράση «στην περίπτωση επιλογής συμβούλου υπεύθυνου για την εκπόνηση και παρακολούθηση της εφαρμογής του ΣΠΔ», χωρίς να καθορίζεται η υπόσταση του συμβούλου.

Οι συνάδελφοι Γεωπόνοι-μελετητές επαρκώς καταρτισμένοι σε Γεωπονικές Σχολές πενταετούς φοίτησης συντάσσουν τα Σχέδια Περιβαλλοντικής Διαχείρισης επιτυχώς επί σειρά ετών και είναι υπεύθυνοι για την εν γένει παρακολούθηση και συμβουλευτική υποστήριξη της εκμετάλλευσης.

Συνεπώς η κ.Υπουργός έχει την υποχρέωση κατά τον επαναπροσδιορισμό του μέτρου 2.1.4 των «Γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων».να λάβει υπόψιν και να συμπεριλάβει ότι οι ενδιαφερόμενοι προς ένταξη στο μέτρο αγρότες πρέπει να συνάψουν σύμβαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης έργου με ιδιώτη γεωπόνο-σύμβουλο μέλος του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε ο οποίος θα ορίζεται υπεύθυνος καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας για τη σύνταξη του Σχεδίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.(αρθρο 7 παρ.5 -Εφαρμογή του μέτρου 3.5 «Μείωση της Νιτρορύπανσης Γεωργικής Προέλευσης» του Άξονα 3 «Γεωργοπεριβαλλοντικά Μέτρα»)


Ο Γεωπονικός σύλλογος του Ν. Λάρισας απέστειλε την παρούσα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Μαρκόπουλο. Το Γ.Ε.Ω.ΤΕΕ ως επιστημονικός φορέας, επίσημα θεσμοθετημένος από την Πολιτεία ως σύμβουλος της σε Αγροτικά θέματα έχει την υποχρέωση να προασπίζεται τα επαγγελματικά συμφέροντα των συναδέλφων γεωπόνων-γεωτεχνικών και να παρευρίσκεται σε οποιαδήποτε υπογραφή ΚΥΑ, που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή καθώς και στην Π.Ο.Σ.Γ όπου θα κατατέθηκε στην Γενική Συνέλευση στις 20/12.



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας



ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΚΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΛΙΑ
    ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ
    ΩΣ
    ΤΕΧΝΙΚΟΣ
    ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
    ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

    ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ .
    ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ.
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ!!!!!
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή