Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ερώτημα για οδοιπορικά απο συνάδελφο απο την Ν.Α. Σερρών

Μήπως έχετε κάποια πληροφορία σχετικά με το ποια πολιτική θα ακολουθηθεί για την καταβολή των εκτός έδρας αποζημιώσεων των Γεωπόνων στις Ν.Α.? Εδώ ακούμε διάφορα ευτράπελα, κατά περιόδους εκβιαστικά, αποθαρρυντικά αλλά και ισοπεδωτικά σχόλια. Ακόμη επικαλούνται και το φιλότιμό μας για την εκτέλεση διαφόρων προγραμμάτων, αλλά καμία μέχρι τώρα χειροπιαστή απάντηση σχετικά με την καταβολή των οδοιπορικών (έστω των πενιχρών σε σχέση με τους ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ).

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

(το όνομα το αφαίρεσα γιατί δεν ήξερα αν ο αποστολέας της ερώτησης ήθελε αυτό, να φανεί δημόσια )
Γεωπονος Π.Σ.ΠΕΓΔΥ
Ν.Α. Σερρών

3 σχόλια:

  1. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι προσπαθούν αγωνιωδώς να περικόψουν τα οδοιπορικά.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ενέκριναν την προσαύξηση των οδοιπορικών σε ορισμένες Νομαρχίες για πάνω από 120 μετακινήσεις. Αυτή η απόφαση μπλόκαρε κάποια προγράμματα με αποτέλεσμα να επιτρέψουν μικρή προσαύξηση αργότερα με συνολικά όμως μειωμένα οδοιπορικά.

    Αν ξέρετε εσείς τίποτε περισσότερο ακόμα και φήμες καλό είναι να τα μαθαίνουμε για να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι.
    Περιμένω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία αν έχει κάποιος Συνάδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα οδοιπορικά δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση την τιμή των καυσίμων και την φθορά των οχημάτων μας. Επιπλέον σε περίπτωση ατυχήματος -όπως έχει συμβεί επανελειμένα σε συναδέλφους - δεν δόθηκε ούτε ένα € για την επισκευή του αυτοκινήτου. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμένη κίνηση για την κατοχύρωσή τους με τη μορφή επιδόματος κίνησης (όπως στους Δημοτικούς Υπαλλήλους), καθώς και για την εξομοίωσή τους με τα ποσά που λαμβάνουν οι γεωπόνοι του ΟΠΕΚΕΠΕ. Καλό είναι το Blog να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την έναρξη διαλόγου, τη γνωριμία και την κοινή διεκδίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι και οι Γεωπόνοι και οι Τεχνολόγοι και οι Διοικητικοί. Τόσα χρόνια μας έχουν στο διαίρει και βασίλευε και μας παραμυθιάζουν ότι θα λύσουνε το πρόβλημα μόνοι μας οι Γεωπόνοι.
    Διεκδικεί η ΠΕΓΔΥ επίδομα Γεωτεχνικό με λευκές απεργίες και αποχές από τα οδοιπορικά, ενώ στην ουσία έτσι διαλύει την δυνατότητα συγκρότησης μετώπου εργαζομένων.

    Κάνουνε απεργία οι Γεωπόνοι και σαν μαλάκες βάζουν το αίτημα να παίρνουν μόνο αυτοί το Γεωπονικό επίδομα , έτσι ανακαλύπτουν ότι εργάζονται οι Τεχνολόγοι και οι Διοικητικοί που δεν καλύπτονται από την απεργία.
    Το ΔΣ της ΠΕΓΔΥ διέλυσε τον κλάδο την τελευταία διετία.
    Μας πήραν όλους τους ελέγχους και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση.
    Μας έριχναν στάχτη στα μάτια με τα οδοιπορικά και στο τέλος ούτε την εξομοίωση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ πήραμε.
    Χρειάζεται μέτωπο όλων των εργαζομένων και παραμερισμό των χορτασμένων συνδικαλιστών που έχουν διαλύσει τον κλάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή