Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Σχέδιο νόμου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχεδίου νόμου “ Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών Θεμάτων αρμοδιότητας τον Υπουργείου Εσωτερικών” στο οποίο προβλέπεται ενοποίηση των επιδομάτων που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες έτσι ώστε το επίδομα τους να γίνει ίσο με 550 Ευρώ , όσα δηλαδή δίνονται και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η Ομοσπονδία καταθέτει σχέδιο νόμου για να διορθώσει την ανισότητα σε σχέση με τους Υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
“ Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών Θεμάτων αρμοδιότητας τον Υπουργείου Εσωτερικών”
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την λειτουργία των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού ( Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ), υπάλληλοι πρώην περιφερειακών υπηρεσιών υπουργείων, εντάχθηκαν σε αυτές, μεταφέροντας και τις μισθολογικές ανισότητες που υφίσταντο στους υπαλλήλους των Υπουργείων.
Σήμερα, υπάλληλοι που εργάζονται στον ... ίδιο φορέα και έχουν το ίδιο αντικείμενο απασχόλησης, εισπράττουν πέραν του ενιαίου βασικού μισθού, διαφορετικές ειδικές παροχές.
Προκειμένου να αρθούν αυτές σι μισθολογικές ανισότητες και να ικανοποιηθεί επίσης και ένα πάγιο αίτημα των ίδιων των εργαζομένων, κατατίθεται τροπολογία, με την οποία καθιερώνεται ενιαία ειδική παροχή 550,00 ΕΥΡΩ για το σύνολο των εργαζομένων στις ΟΤΑ Β’ βαθμού ( μονίμους και αορίστου χρόνου).
Η παροχή αυτή αρχίσει να καταβάλλεται από 01-01-2009 συνεντελλόμενοι με τις τακτικές αποδοχές τους.
Η καταβολή αυτής της ενιαίας ειδικής παροχής θα συνδυαστεί με παράλληλη κατάργηση τυχόν καταβαλλόμενων επιδομάτων από ειδικούς λογαριασμούς, στους υπαλλήλους αυτούς.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών»
« Στους υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης 1 βαθμού (Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις) μονίμους και με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καταβάλλεται ειδική παροχή, η οποία συνεντέλεται με τι μηνιαίες αποδοχές τους και το ύψος της οποίας ορίζεται σε 550,00 ΕΥΡΩ.
Η καταβολή αρχίζει από 01-01-2009.
Τυχόν καταβαλλόμενα από ειδικούς λογαριασμούς, στους ανωτέρω υπαλλήλους επιδόματα συμψηφίζονται με την ανωτέρω παροχή και στους δικαιούχους καταβάλλεται τυχόν προκύπτουσα διαφορά »

3 σχόλια: