Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Σκάνδαλο Παραφινέλαιου (ΠΟΓΕΔΥ 10-11-08)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πρόσφατη διαπίστωση ανάμιξης παραφινέλαιου σε ηλιέλαιο επαναφέρει δραματικά το θέμα και αναδεικνύει την αναγκαιότητα ανάθεσης των ελέγχων και της προστασίας τη υγείας των καταναλωτών σε υπηρεσίες και φορείς που είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο προσωπικό και διαθέτουν τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό.
Οι Γεωτεχνικοί έχουν κάνει πολλές φορές προτάσεις που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το θέμα όπως γίνεται στα περισσότερα Κράτη Μέλη της Ε.Ε....
Η αποτελεσματική λύση είναι μία και συγκεκριμένα: Μεταφορά όλων των ελεγκτικών διαδικασιών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο ΕΦΕΤ αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο που του ανατέθηκε γιατί δεν μπορεί να εποπτεύει και να ελέγχει το κρίσιμο στάδιο της ελεγκτικής διαδικασίας που είναι το στάδιο ης πρωτογενούς παραγωγής φυτικών και ζωικών προϊόντων.
Η ελεγκτική διαδικασία από τον ΕΦΕΤ είναι δραματικά ατελέσφορη λόγω μεγάλης έλλειψης ειδικευμένου Επιστημονικού προσωπικού και αναγκαίας εργαστηριακής υποδομής.
Η προσπάθεια επικοινωνιακής αντιμετώπισης του θέματος από τον ΕΦΕΤ δεν μπορεί πλέον να συγκαλύψει τις αδυναμίες και τα αδιέξοδα της προβληματικής ελεγκτικής διαδικασίας.
Μπορεί η υφιστάμενη αποδιοργανωμένη και προβληματική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΕΤ να βολεύει τους «ευκαιριακούς» και τους επιρρεπείς στην παράβαση των Νόμων μεγαλοβιομήχανους Τροφίμων και τα Καρτέλ, όμως δεν μπορεί να προασπίσει την υγεία των Ελλήνων καταναλωτών και την παραγωγική διαδικασία για χιλιάδες Έλληνες αγρότες και βιομήχανους που παράγουν ποιοτικά, ασφαλή και εγγυημένα τρόφιμα.
Επιτέλους οφείλει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αλέξανδρος Κοντός να αναλάβει τις ευθύνες του για ένα τόσο σημαντικό θέμα και δεν μπορεί να το αντιμετωπίζει φοβικά.

4 σχόλια:

  1. Ωχ όταν κλείσαμε τα βαρέλια βάλαμε παραφινέλαιο στα κρασιά, μήπως να το αλλάξουμε σε ηλιέλαιο ή είναι το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο φτηνό το ηλιέλαιο, αλλά δεν κάνει για τη δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήλωση του Αλέξανδρου Κοντού:
    Ναι ρε μπαγλαμάδες. Αφού το θέλετε από 28/11/2008 και 11.30μμ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή