Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΓΕΩΤΕΕ: Το υπουργείο ασκεί την αγροτική πολιτική στη χώρα μας με αντιεπιστημονική προσέγγιση


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ - ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ — ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ - ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας έγινε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής στην οποία συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Γ.Ε.ΔΥ- κ. Κακαβάς Νικόλαος, ο Αντ/δρος της Π.Ο.Σ.Γ. κ. Κυριάκος Μωραϊτίδης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Γ. κ. Ευθύμιος Ιακωβάκης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Γ.Δ,Υ. κ. Κώστας Καραμήτρος, και σι Γεωπονικοί, Δασολογικοί, Κτηνιατρικοί Σύλλογοι όλων των Νομών της δικαιοδοσίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. — Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας, προκειμένου να εξετάσουν την αρνητική πορεία της γεωργίας της χώρας μας, τη δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών και την απαράδεκτη καταστρατήγηση και απαξίωση των Γεωτεχνικών
Το ΥΠ.Α.Α.Τ ασκεί την αγροτική πολιτική στη χώρα μας με αντεπιστημονική προσέγγιση και με λογική διαχειριστική και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και «εξυπηρετήσεις». Η αναπτυξιακή διάσταση έχει παντελώς εγκαταλειφτεί και τα Προγράμματα υλοποιούνται χωρίς σχεδιασμό ‚έλεγχο και στρατηγική. Το ΥΠ.Α.Α.Τ, προσπαθεί με επικοινωνιακές τακτικές να στηρίξει τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας , να αποπροσανατολίσει τους αγρότες και να απαξιώσει τον ρόλο και την προσφορά των γεωτεχνικών.
Όλοι σι συμμετέχοντες κατέληξαν ομόφωνα:
- Η επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργού δεν μπορεί πλέον να συγκαλύψει τις παρενέργειες της ασκούμενης πολιτικής στην εξέλιξη της γεωργίας στη χώρα μας και τις αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στερούνται της αναγκαίας επιστημονικής υποστήριξης και καθημερινά βλέπουν τα προϊόντα τους να υποβαθμίζονται και να παραμένουν αδιάθετα.
- Οι Υπηρεσίες Γεωργίας σε όλα τα επίπεδα (Υπουργείο, Περιφέρειες, Νομ/κές Αυτοδικήσεις) αποδιοργανωμένες και ασυντόνιστες δεν μπορούν ούτε να σχεδιάσουν ούτε να προγραμματίσουν ούτε να στηρίξουν προγράμματα του ΥΠΑΑ.Τ, ούτε το εισόδημα των αγροτών.
- Οι οικονομικές ενισχύσεις που αποτελούν περίπου το 50% του αγροτικού εισοδήματος πρέπει επιτέλους να διανέμονται στους πραγματικούς δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. - Ο Υπουργός ΥΠΑ.Α.Τ. οφείλει να Θεσμοθετήσει διαδικασίες σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς και Οδηγίες και με σεβασμό στα δικαιώματα των Γεωτεχνικών που ορίζονται στο ΠΔ. 344/2000. Να σταματήσει τη λαϊκιστική Και αντιεπιστημονική τακτική στη διαδικασία σχεδιασμού των προγραμμάτων χωρίς επιστημονική υποστήριξη, όπως προωθεί τις αποφάσεις για τους Νέους Γεωργούς, τα μικρά Σχέδια Βελτίωσης ‚τα Αγροπριβαλλοντικά Μέτρα και το ΟΣΔΕ. Θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γιατί σι μεθοδεύσεις αυτές είναι βέβαιο ότι Θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μεγάλα πρόστιμα όπως στο ΟΣΔΕ ( μέχρι τώρα καταλογισμοί πολλών εκατομμυρίων ευρώ ) και Θα παγιδεύσει τους νέους που Θα θελήσουν να εγκατασταθούν ως Νέοι Γεωργοί και δεν Θα μπορούν να εκπληρώσουν, λόγω κακού σχεδιασμού, τις νομικές και οικονομικές δεσμεύσεις που Θα αναλάβουν.
Οι Γεωτεχνικοί Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ανάπτυξη της γεωργίας, τη σωστή ενημέρωση των γεωργών, των καταναλωτών και την αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων του Υπουργείου. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε να γίνει μεγάλη συγκέντρωση φορέων στη Λάρισα.
Καλούμε:
- Τον Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του έναντι των Ελλήνων παραγωγών, των καταναλωτών και των φορολογουμένων.
- Τις Γεωργικές Κτηνοτροφικές και άλλες Οργανώσεις των αγροτών να πάρουν θέση στα παραπάνω Θέματα που αφορούν το εισόδημά τους και το μέλλον της γεωργίας στη χώρα μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Θ.ΜΑΡΚΟΓΙΟΥΛΟΣ
ΠΑ ΊΗΝ ΠΟΓΕΔΥ: Ν.ΚΑΚΑΒΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΓ: ΚΥΡ.ΜΩΡΑΠΙΔΗΣ
ΠΑ ΤΗΝ ΠΟΣΕΓ: ΕΥΘ.ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΓΔΥ: Κ.ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν ΚΑΚΑΒΑΣ

2 σχόλια:

  1. Καλές οι διαπιστώσεις αλλά δεν φτάνουν.
    Τι θα κάνουν για την απαξίωση μας, το πολύ πολύ να ζητήσουν να τους δώσουν κάτι για να μην φωνάζουν, για τους γεωτεχνικούς πάντως δεν ενδιαφέρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΩΤΕΕ
    σύντομο ανέκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή