Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το Εφάπαξ


Η γνωστή συνταγή για να πάρουν το κρατικό χρήμα οι τραπεζίτες και να καταχρεωθούν τα ταμεία βρίσκεται και πάλι σε εξέλιξη.
Τα στάδια της κλοπής:
α) Στέλνουν τα ταμεία μας στους φίλους τους, τους τραπεζίτες για να δανειστούν για το Εφάπαξ. Έτσι θα πληρώνουν τα ταμεία τόκο στους τραπεζίτες.
β) Κατόπιν θα δανείζεται το κράτος από τους τραπεζίτες για να καλύπτει τα δάνεια των ταμείων και
γ ) Δίνει 28 δισ το κράτος στις Τράπεζες για να μπορεί έτσι να δανείζεται από αυτές, μιας και οι ίδιες δεν έχουν.

ΑΔΕΔΥ 10/11/2008
Στάση εργασίας στις 26 Νοεμβρίου 2008 για το Τ.Π.Δ.Υ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10.11.2008 συνάντηση του Προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά με θέμα τα προβλήματα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.....
Κατά τη συνάντηση η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας εγγυήθηκε γενικά την καταβολή του εφάπαξ και παρέπεμψε σε συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι η λύση του δανεισμού του Ταμείου από τις Τράπεζες πέρα από την αντιφατικότητα που εμπεριέχει να στέλνει το κράτος τα Ταμεία να δανειστούν από τις Τράπεζες όταν το ίδιο εγγυάται το δανεισμό των Τραπεζών με 28 δισ. ευρώ, μεταθέτει το πρόβλημα σε επόμενη χρονική στιγμή και δεν στηρίζει την βιωσιμότητα του Ταμείου.
Παράλληλα το γεγονός ότι το Ταμείο Πρόνοιας μόνο από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ, όπως και με τον μέχρι τώρα τρόπο αξιοποίησης και δέσμευσης των αποθεματικών του δεν επιτρέπει άλλη λύση πέρα από την άμεση κρατική επιχορήγηση.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με την εκτίμηση ότι το πως και το πότε της κρατικής εγγύησης θα εκφραστεί, δηλαδή χωρίς συγκεκριμένο δια ταύτα από τη σημερινή συνάντηση και με δεδομένο ότι εκκρεμούν 15.000 αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων, προχωρά στις 26 Νοεμβρίου σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση το Δεκέμβριο σε συντονισμό και με τη ΓΣΕΕ. Τέλος στο Γενικό Συμβούλιο που συγκαλεί για τις 28 Νοεμβρίου θα εξειδικεύσει τα νέα αγωνιστικά, απεργιακά βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου