Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΣΕΥΓ 6-11-08)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Χωρίς εφάπαξ μένουν σι Δημόσιοι Υπάλληλοι, καθώς το Ταμείο Πρόνοιας εδώ και μήνες βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού — καταρρέει. Το Ταμείο στέρεψε στην πραγματικότητα. ‘Έχει ταμειακά διαθέσιμα για την καταβολή εφάπαξ μόνα για 55 δικαιούχους, τι στιγμή που εκκρεμούν 15.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης.
Οι πολιτικοί συνταξιούχοι που βρίσκονται στον αέρα περιμένουν πάνω από ένα χρόνο την έγκριση και καταβολή του εφάπαξ, όμως το ταμείο είναι παρατημένο στην τύχη του.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργαζομένων στο ασφαλιστικό Ταμείο... , και με δεδομένο ότι κάθε μήνα από εισφορές των Δημοσίων Υπαλλήλων εισρέουν στο Ταμείο περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ που καλύπτουν την καταβολή των παροχών σε 600 άτομα, για τις εκκρεμούσες μόνο αιτήσεις Θα απαιτηθούν, εφόσον δεν υπάρξει Κρατική παρέμβαση, τουλάχιστον 3 χρόνια για την καταβολή των εφάπαξ την ώρα που είναι αμύθητο ποσό 28 δις ευρώ κατευθύνεται προς τι.ς Τράπεζες.
Είναι απαράδεκτο να καταρρέει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα να μην ανταποκρίνεται στην υποστήριξη του Ταμείου, παρ’ ότι γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό ιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι Δημόσιοι ‘υπάλληλοι να καθυστερούν πάνω από Ι χρόνο για να πάρουν το εφάπαξ.
Μετά τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας:
ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ
1. Στην απεργία που Θα προκηρύξει το Νοέμβριο, να συμπεριλάβει ως αίτημα το Ταμείο Πρόνοιας.
2. Να ςηήσει από την Κυβέρνηση την άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας. Είναι επείγουσα ανάγκη να δοθεί άμεση λύση και η Κυβέρνηση δεν μπορέί να συνεχίσει να κωφεύει άλλο.
3. Να ζητήσει από την Κυβέρνηση την επιχορήγηση του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΙΙΜ) Που αδυνατεί να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του στην Ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη Των εργαζομένων στο Δημόσιο με κίνδυνο την άμεση και πάλι διακοπή των παρεχομένων Υπηρεσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου