Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Πρόταση της ΠΕΓΔΥ στα Περιφεριακά Συμβούλια για 48ωρη Απεργία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΕΓΔΥ)
Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,
Η αδράνεια και η αδιαφορία, που υποκρύπτουν και αδυναμία του Υπουργού ΥΠ.Α.Α.Τ., για την επίλυση των αιτημάτων μας, συνεχίζεται. Προφανώς η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου δεν αντιλαμβάνεται ότι η αποψίλωση και η αποστελέχωση των Υπηρεσιών Γεωργίας από ειδικευμένο γεωπονικό επιστημονικό προσωπικό, καθώς και η μεγάλη οικονομική διαφοροποίηση μεταξύ του Γεωπονικού προσωπικού του Υπουργείου - των Οργανισμών - των Ειδικών Αρχών Διαχείρισης και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αποτελούν ουσιαστικούς λόγους .... που συμβάλλουν στην πλήρη αποδιοργάνωση και διάλυση των Υπηρεσιών. Προετοιμάζουν το έδαφος για σύσταση «επικουρικών» Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας, καθώς και χρησιμοποίηση «εξωτερικών Συνεργατών». Μεθοδεύσεις που επιτρέπουν αδιαφανή και «μεροληπτική» διαχείριση των Κοινοτικών πόρων και προσωρινή διευθέτηση των ελεγκτικών διαδικασιών του ΟΣΔΕ. Μεθοδεύσεις όμως που επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, στο αγροτικό εισόδημα και στην έγκαιρη απόδοση των οικονομικών ενισχύσεων στους πραγματικούς αγρότες και συσσωρεύουν προβλήματα στις Υπηρεσίες Γεωργίας.
Το Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ στην τελευταία του συνεδρίαση στη Λάρισα (12- 11-2008) εκτίμησε ότι η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει και αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις μαζί με τους άλλους Γεωτεχνικούς. Συγκεκριμένα:

Να συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 21-ΙΙ- 2008 και στην Πανγεωτεχνική συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο.
Να προχωρήσουμε σε 48ωρη απεργία το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου του 2008. Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε να τεθεί στα Π.Σ. το συγκεκριμένο ερώτημα και να έχουμε τις απαντήσεις σας μέχρι 5-12- 2008. Στη συνέχεια να επανεξετάσουμε την κατάσταση, για τον προσδιορισμό της μορφής και του χρόνου νέων κινητοποιήσεων.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ συνεπές στις προηγούμενες αποφάσεις του και τις προτάσεις των Π.Σ., προτείνει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπου Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν και οι άλλοι γεωτεχνικοί κλάδοι στα πλαίσια της ΠΟΓΕΔΥ. Οι συνάδελφοι τω Π.Σ. οφείλουν να συνεδριάσουν μέχρι 5-12-2008 και να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις.
Η έγκαιρη υποβολή προτάσεων βοηθάει στην καλύτερη εκτίμηση και λήψη των τελικών αποφάσεων του Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτάσεις από τα Π.Σ. (όπως έγινε σε προηγούμενη πρότασή μας, που είχαμε λίγες απαντήσεις), οι ευθύνες αντανακλούν σε όλους μας.
Σνναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις:
Στα εργασιακά μας Θέματα (μεταφορά και άλλων αντικειμένων και αρμοδιοτήτων στις Ειδικές Αρχές Διαχείρισης, ΤΟΚΑΑ χωρίς αρμοδιότητες, αποψίλωση των Ν.Α. από αρμοδιότητες και αντικείμενα κ.ά.),
Στην οικονομική μας υποβάθμιση (διαφοροποίηση αποζημιώσεων στις εκτός έδρας μετακινήσεις, καθυστέρηση στις εισροές του Λογαριασμού «Δικαιώματα Γεωτεχνικών», φορολογική επιβάρυνση, συνταξιοδοτικά)

Στην Πανγεωτεχνική συγκέντρωση, στην οποία κατά απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο τα ΜΑΤ ξυλοφόρτωσαν και ποδοπάτησαν συνδικαλιστές, που προσπάθησαν να επιδώσουν το Ψήφισμα στον Υπουργό,
επιβάλλουν
σε όλους μας, μετά και την απαράδεκτη αντιμετώπιση των συνδικαλιστών από τον Υπουργό κ. Αλ. Κοντό, κατά την επίδοση του Ψηφίσματος, να συμμετέχουμε στη προτεινόμενη 48ωρη απεργία. Κρινόμαστε όλοι για τις προτάσεις μας, τη συμμετοχή μας και τη δράση μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται!!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Κώστας Καραμήτρος
Ο Γεν. Γραμματέας Βαγγέλης Παύλου

1 σχόλιο:

  1. Στην προηγούμενη πρόταση της ΠΕΓΔΥ πριν ένα μήνα μας έλεγαν οτι κατανοούν τις καλές προθέσεις του Υπουργού αλλά παρόλα αυτά να κάνουμε απεργία. Η πρόταση αυτή ουσιαστικά δεν πριμοδοτούσε την απεργία αλλά την μετάθεση των ευθυνών μιας ηγεσίας που δεν ήθελε να συγκρουστεί .
    Σήμερα έρχονται και προτείνουν 48ωρη Απεργία που την έχουν αποφασίσει εδώ και δύο εβδομάδες αλλά μας την κρατούν κρυφή μέχρι την ανακοίνωση στις 24-11-08.
    Για ποιόν λόγο δεν ενημερωθήκαμε νωρίτερα για αυτήν σας την απόφαση; μήπως για να μην υπάρξουν συνελεύσεις και αποφάσεις; Η γνώση μιας τέτοιας πρότασης θα δημιουργούσε άλλη μεγαλύτερη δυναμική στην συγκέντρωση της Παρασκευής.
    Το βασικό πρόβλημα της Συνδικαλιστικής Ηγεσίας μας είναι οτι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δώσει έναν αγώνα με αρχή μέση και τέλος. Πετάει μια ξεκομμένη πρόταση χωρίς βασικά αιτήματα και μετά παραπονιέται οτι οι Συνάδελφοι μπορεί να μην ακολουθήσουν στις αγωνιστικές τους προτάσεις.
    Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. το πρόβλημα που έχουν είναι πια Διευθυντική θέση να διαλέξουν, στο Υπουργείο, ή τους Οργανισμούς, από αυτούς δεν περιμένουμε και πολλά. Αλλά φαίνεται ότι και στον Συνδικαλιστικό τομέα η κατάρρευση είναι πλήρης όπως και στον χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
    Αυτή η αδυναμία της Ηγεσίας μας φαίνεται από μακρυά και την καταλαβαίνουν και οι Συνάδελφοι και ο Υπουργός.
    Χάσαμε το σύνολο των ελέγχων που αρχικά μεταφέρθηκαν στους Ελέγχους ΟΣΔΕ και μετά φύγαν απο την πόρτα χωρίς να κάνουμε ούτε καν στάση εργασίας. Η ηγεσία μας ήταν αποκοιμισμένη με το Γεωτεχνικό επίδομα και με την αύξηση των χιλιομετρικών αποζημιώσεων που τους έταζε για να μην αντιδράσουν ο Υπουργός. Στο τέλος πέρασε τα μέτρα και οι χιλιομετρικές αποζημιώσεις δεν αυξήθηκαν. Κάποιοι βολεύθηκαν σε θέσεις και κάποιοι αισθάνονται πολύ αδύναμοι για να αντιδράσουν.
    Οι ανάγκες μας συνάδελφοι έχουν μεγαλώσει. Πήρα αύξηση 10 ευρώ το μήνα το 2008 και πλήρωσα στην εφορία αρκετά περισσότερα. Οι άξονες δράσης που είχε βάλει το Δ.Σ. για το Γεωτεχνικό επίδομα χαθήκανε μαζί με τα χρήματα των ειδικών λογαριασμών.
    Οι πρώην βολεμένοι και οι νυν βολεμένοι δεν πρόκειται να δώσουν καμία λύση στα προβλήματά μας.
    Χρειάζεται να δώσουμε μάχη για την αναδημιουργία της ΠΕΓΔΥ. Οι συνάδελφοι που έχουμε την όρεξη ας παρασύρουμε και αυτούς που κουραστήκαν.
    Οι εργαζόμενοι στον Agrosert κάνουν απεργία για την Συλλογική Σύμβαση του 2008
    Το επόμενο διάστημα υπάρχει μια στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και μια γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 10-12-08.
    Οι Γεωπόνοι πρέπει να φτιάξουν ένα πρόγραμμα δράσης με βασικά αιτήματα που να κλιμακώνει την παρέμβασή και να φτάνει και στην 48ωρη Απεργία ακόμα μέχρι και την κατάληψη του κτιρίου του Υπουργείου.
    Αυτό πρέπει να γίνει ανεξάρτητα από τις άλλες κινητοποιήσεις που έτσι και αλλιώς θα συμμετέχουμε. Αν είναι να κάνουμε την 24ωρη της ΑΔΕΔΥ 48ωρη και μετά να σταματήσουμε τους αγώνες , μόνο απογοήτευση θα εισπράξουμε από τους συναδέλφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή