Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Απεργία στον (ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. — ΑGROSERΤ)

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, αντικείμενο του οποίου είναι η διασφάλιση της ποιότητας Των γεωργικών προϊόντων, στο πλαίσιο της διεκδίκησης υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το έτος 2008, αποφάσισε την κήρυξη απεργίας την Τετάρτη 26.11.2008 και κυλιόμενες στάσεις εργασίας, τις οποίες θα ανακοινώνει σύμφωνα με το νόμο.
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΠΕΓΕΠ καταγγέλλει τον απαράδεκτο τρόπο που συλλήβδην οι κατά καιρούς Διοικήσεις μεταχειρίζονται τους εργαζόμενους ... αλλά και τον απαράδεκτο τρόπο που χειρίζονται γενικά την τόσο σημαντική υπόθεση τής πολιτικής τής ποιότητας καθώς εξαντλούν την παρουσία τους τις εξουσίες και τις δυνάμεις τους όχι για την επίτευξη των σκοπών του «Οργανισμού της Ποιότητας», για τον οποίο τόσο πολύ κόπτονται κατά τα άλλα, ούτε για την επίτευξη ενός καλού εργασιακού κλίματος αλλά για τη διευθέτηση πλείστων και αλλότριων ζητημάτων, Τα οποία κινούνται στον μικρόκοσμο των προσωπικών επιδιώξεων και συμφερόντων και της διαμόρφωσης συσχετισμών δυνάμεων στα πραγματικά κέντρα λήψης αποφάσεων, τα οποία βρίσκονται έξω από τον ΟΠΕΓΕΠ.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΓΕΠ ζητάνε πράγματα απλά, διαφανή και ξεκάθαρα Απαιτούν και επιδιώκουν με όλες τις δυνάμεις τους ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων να επιτελεί το έργο του με συνέπεια, σοβαρότητα και προοπτική. Ζητάνε Διοίκηση που να ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων και να είναι αντάξια του προσωπικού του Οργανισμού, καθώς αποδεικνύεται ότι κατά κανόνα υπολείπονται σε προθέσεις αλλά πολλές φορές και σε ικανότητες. Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται άλλο τυχοδιωκτικούς διορισμούς και εκφραστές τακτικισμών.

Η υποβάθμιση του ΟΠΕΓΕΠ σε γραφείο εξυπηρέτησης από όποιον κατά περίσταση έχει την Διοίκηση υπό τον έλεγχό του δεν γίνεται ανεκτή από τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν αδιαμφισβήτητο γνώμονα για τις επιλογές και τις ενέργειές τους την πρόοδο και ανάπτυξη του Οργανισμού για την ευόδωση των σκοπών του, που είναι η διασφάλιση της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων, παράμετρος τόσο κρίσιμη για την ελληνική γεωργία.
Οι Διοικήσεις στον ΟΠΕΓΕΠ αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και καταλήγουν να είναι εποχικές με θητείες όπως των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου. Γιατί έρχονται και γιατί φεύγουν. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει και έχουν παραιτηθεί τέσσερις Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τρεις Πρόεδροι Δ.Σ.
Ποιες είναι οι προτεραιότητές τους όταν έρχονται και τι θέση έχει σε αυτές το μέλλον της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων; Ο ΑGROCERT έχει μετατραπεί σε agrocΕRΤ, καθώς τίποτα δεν τρέχει στον Οργανισμό, τόσο αποτελεσματικά και γρήγορα, όσο τα ραδιοτηλεοπτικά
Ο Σύλλογος καταγγέλλει την προκλητική στάση της Διοίκησης η οποία έχει αγνοήσει επιδεικτικά το νόμιμο δικαίωμα των εργαζόμενων για σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και απαξιεί να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι δε, είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να αξιολογούν το κλίμα επικοινωνίας με τη Διοίκηση, αλλά και να το περιγράφουν. Οι αυτόκλητοι εκτιμητές των σχέσεων εργαζόμενων — Διοίκησης, που δημοσιεύουν ανώνυμα ωσεί παρόντες οφείλουν να περιοριστούν στη διατύπωση των προσωπικών ενυπόγραφων απόψεών τους.
Πολύ περισσότερο όμως οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΓΕΠ αισθάνονται την ανάγκη να δημοσιοποιήσουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Οργανισμός καθώς η τύχη της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων, αλλά και η τύχη των εργαζόμενων γίνεται διαρκώς «πιόνι» στη σκακιέρα τής διαμόρφωσης σφαιρών επιρροής της κεντρικής εξουσίας σε κάθε επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΠΕΓΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου