Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Το δίκτυο με το Υπουργείο και το Συζευξις βρίσκονται στην εντατική

Αναρωτιέστε τι γίνεται και δεν μπορούμε να καταχωρήσουμε δεδομένα για την πληρωμή χιλιάδων αγροτών που περιμένουν τις επιδοτήσεις τους;
Η απάντηση είναι απλή ALTEC.
Χθες υπήρχαν μικροσυμπλοκές όταν η εργοδοσία της Altec προσπάθησε να απωθήσει χωρίς να τα καταφέρει 150 εργαζόμενους από κτήριο το οποίο τελεί υπό Κατάληψη.
Το Δελτίο τύπου των εργαζομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες (4-11) σε συνάντηση που είχαμε με τη Διοίκηση της Altec Telecoms, μας παρουσιάστηκε σε αδρές γραμμές
το σχέδιο που εκπόνησαν για το μέλλον των εργαζομένων στην εταιρεία. Όχι μόνον αρνήθηκαν να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, όπως είναι το πάγιο αίτημά μας, αλλά άφησαν να εννοηθεί ότι θα παραμείνουμε απλήρωτοι επί 5 ή 6 μήνες, εκβιάζοντας μας κατ' αυτόν τον τρόπο σε παραίτηση. Κι αυτό, μέχρις ότου ο σύνδικος, που θα ορίσει το δικαστήριο το οποίο θα εξετάσει την αίτηση πτώχευσης, μεριμνήσει για τις απολύσεις μας, εκποιήσει τον εξοπλισμό της εταιρείας και αποφασίσει εάν περισσεύουν χρήματα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις μας.

Δεδομένων των έκτακτων αυτών εξελίξεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (5-11) Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η οποία χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή και στην οποία παραβρεθήκαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών όπως και διάφορα όμορα σωματεία δηλώνοντας την συμπαράσταση τους. Στην συνέλευση αποφασίστηκε μία σειρά κινητοποιήσεων, ξεκινώντας με τη συμβολική κατάληψη των κτιρίων του ομίλου Altec αύριο (6-11) και στις 9.00 η ώρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν προτιθέμεθα να δεχθούμε αποφάσεις οι οποίες αδικούν κατάφωρα τους εργαζομένους και που απειλούν να αφήσουν στον δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους. Το μέλλον και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι κεντρική μέριμνα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα ξεπερνάει την Altec Telecoms και εκτείνεται εν γένει στο εργασιακό χώρο. Δεν γίνεται να αφήσουμε τους οποιουσδήποτε εργοδότες να πιστεύουν ότι μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν επιχειρήσεις κατά το δοκούν, χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα αντικείμενα.

Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας.

Προσωρινή Διοίκηση

Σωματείου Εργαζομένων της

Altec Telecoms

1 σχόλιο:

  1. Πως λέμε γραφική ύλη ή χαρτιά τουαλέτας. Έτσι λέμε και εργαζόμενοι. Φαντάζομε τώρα τους ιθύνοντες της Altec να καταστρώνουν σχέδια για την καινούρια εταιρία που θα φτιάξουν. Γιατί όταν πτωχεύει μία εταιρία αυτοί που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι προύχοντες που στις καλές εποχές οι στα καλά deal τα έχουν ήδη μαγκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή