Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Σφοδρές αντιδράσεις Προσφυγή κατά της ΑΔΕΔΥ για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της 28ης Ιανουαρίου

ΑΠΕ
Η κυβέρνηση «καταργεί το δικαίωμα διεκδίκησης των αυτονόητων» λέει η ΑΔΕΔΥ
Αθήνα


Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, ζητούν, γα πρώτη φορά, τα υπουργεία Εσωτερικών, Μεταφορών και Οικονομικών.

Η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει για την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος για το Ταμείο Πρόνοιας και τον ΟΠΑΔ.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλει τη δικαστική προσφυγή της κυβέρνησης κατά της απεργιακής κινητοποίησης, λέγοντας ότι «καταργεί το δικαίωμα διεκδίκησης των αυτονόητων για τους εργαζόμενους, που η ίδια η κυβερνητική πολιτική αρνείται να τα αντιμετωπίσει και τα έχει οδηγήσει σε κίνδυνο».

Μόνο για το Δημόσιο, από τις 114 προσφυγές σε βάρος Ομοσπονδιών και Συλλόγων οι 112 έγιναν αποδεκτές κατά τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και συνεχίζει:

Η καταβολή του εφάπαξ μετά από 18 και πλέον μήνες και η διακοπή κάθε δίμηνο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης -για τα οποία γίνεται η κινητοποίηση- «φαίνεται ότι δεν είναι η σκληρή πραγματικότητα αυτής της χώρας, αλλά κάποιας άλλης, που η κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει».

Η προσφυγή εκδικάζεται στη 13:45 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου