Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

H ΠΟΣΓ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Π.Ο.Σ.Γ.
ΔΙΔΟΤΟΥ 26 -ΑΘΗΝΑ 10680
Τηλ 36 14580— : 36 14580
Δελτίο Τύπου
Η ΠΟ.Σ.Γ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών για μία βιώσιμη, ανταγωνιστική, και αναπτυσσόμενη Γεωργία που θα διασφαλίζει τόσο το επίπεδο διαβίωσης τους όσα και την παραγωγή και εμπορία ποιοτικών και ασφαλών εγχώριων τροφίμων.
Οι ολιγωρίες, ο ερασιτεχνισμός και η αναβλητικότητα των πολιτικών ηγεσιών σε σχέση με ......την αγροτική πολιτική της χώρας, έχουν φέρει σε πραγματικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο που κάτω από το βάρος της αδυναμίας πολιτικής επέλεξε ένα δυναμικό τρόπο κινητοποιήσεων.
Ήρθε πλέον η στιγμή που πρέπει η Πολιτεία να αφήσει πίσω της τις αδιέξοδες πρακτικές του παρελθόντος και με υπευθυνότητα και παρρησία νη προχωρήσει σε αποφάσεις και δράσεις για την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, πάνω στα νέα δεδομένα της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας.
Πρέπει επιτέλους νη χρησιμοποιηθεί και η επιστημονική γνώση που θα δώσει τη συγκριτικό πλεονέκτημα και θα μετουσιώσει τις πολιτικές αποφάσεις σε πράξη για το καλό του’Ελληνα αγρότη.
Είναι απαραίτητο μετά την στήριξη των αγροτών που είναι επιβεβλημένη νη ληφθούν με συνοπτικές διαδικασίες οι πολιτικές αποφάσεις για την ανάπτυξη του Γεωργικού τομέα.
Οι Γεωπόνοι είναι εδώ αποτελώντας τους φυσικούς συμμάχους των αγροτών, στηρίζοντας τον αγώνα τους και θέτοντας την γνώση νους στην υπηρεσία των αγροτών και τις Πολιτείας για την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αγροτών αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Η ΠΟΣΓ καλεί την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στην Ικανοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και με ταχύτητα να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται σε όλα τα επίπεδα για την ουσιαστική ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της Χώρας

Τηλ Προέδρου:6944-526548

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Νικόλαος Ζιούβας

Ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου