Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ κ. ΚΑΤΣΑΡΟ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Θα ενθυμίστε ίσως ότι έχουμε επικοινωνήσει και στο παρελθόν, μέσω ανταλλαγής επιστολών που δεν δημοσιεύτηκαν, γιατί έτσι επέβαλε ο εκατέρωθεν σεβασμός. Χαίρομαι που μου δίδεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω ξανά μαζί σας. Οι ίδιοι όμως κανόνες του εκατέρωθεν σεβασμού επιβάλουν αυτή τη φορά την ανάγκη της δημόσιας επικοινωνίας.
Παράλληλα όμως λυπάμαι πολύ που είμαι αναγκασμένος να σας στενοχωρήσω. Πληροφορούμαι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΕΛΓΑ μια επιχείρηση παραβίασης των αρχών της ισότητας, αλλά και της νομιμότητας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω επιχειρείται παραβίαση και αλλοίωση της σειράς προτεραιότητας της λίστας του ΕΛΓΑ, που δικαιολογείται με ψέματα, φαιδρά επιχειρήματα και μετάθεση ευθυνών. Συνήθως η πληροφόρησή μου είναι έγκυρη. Διατηρώντας όμως κάθε επιφύλαξη σας παρακαλώ να με ενημερώσετε εσείς προσωπικά. Η πρωτοβουλία μου και το αίτημά μου αυτό εδράζονται ... προφανώς στο απόλυτο έννομο συμφέρον που έχω, αφού είμαι και ο ίδιος συμβασιούχος, στη κατηγορία εκείνων που είχαν κώλυμα στην έναρξη της λίστας και που σήμερα δεν έχω. Νομίζω όμως ότι η απάντησής σας επιβάλλεται να είναι δημόσια, γιατί το όλο ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά αφορά πολλούς συναδέλφους μου, νεώτερους μάλιστα. Η δημόσια τοποθέτηση σας επίσης επιβάλλεται πολύ περισσότερο στο βαθμό που παραβιάζονται (όπως φαίνεται) οι αρχές της νομιμότητας και της ισότητας.
Με όλο το σεβασμό απέναντι πριν απ’ όλα στο πρόσωπό σας, την ιστορία σας, τη θέση που υπηρετείτε, με επίκληση της εντιμότητας που σας χαρακτηρίζει, και πέρα από την ενημέρωσή που περιμένω, σας ζητώ να προβείτε στη διακοπή κάθε προσπάθειας αλλοίωσης της σειράς προτεραιότητας της λίστας. Η αυστηρή τήρηση της λίστας είναι η μόνη σωστή επιλογή. Γιατί είναι η μόνη που δεν μπορεί να χρεωθεί παράβαση ή παραβίαση και του πνεύματος και του γράμματος της νομοθεσίας. Γιατί είναι η μόνη που δεν προκαλεί συλλογικές αντιδράσεις. Γιατί είναι η μόνη που δεν προκαλεί αδικίες. Κάθε άλλη επιλογή σε κάθε περίπτωση εμπεριέχει και τους τρεις παραπάνω κινδύνους, ακόμα και όταν περιβάλλεται από νομιμοφάνεια.
Γνωρίζετε ασφαλώς ότι έχω την υψηλή τιμή να προεδρεύω της ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ/π.Κρήτης. Δεν κάνω χρήση αυτής της ιδιότητας. Θεωρώ ότι δεν το δικαιούμαι προς το παρόν. Το Επιμελητήριο όμως έχει απόλυτο δικαίωμα παρέμβασης στο βαθμό που πλήττονται τα δικαιώματα των μελών του, προσβάλλεται η αξιοπρέπειά τους και παραβιάζονται οι αρχές και της νομιμότητας και της ισότητας.


19 Ιανουαρίου 2009

Κώστας Καμπιτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου