Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η ΠΟΣΕΥΓ για την στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το Εφάπαξ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ 21-01-2009
ΠΡΟΣ: Συλλόγους Ομοσπονδιών Μέλη μας
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) είναι επικίνδυνα εκτός ορίων.
Η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε και παρατείνεται επικίνδυνα με ευθύνη της Κυβέρνησης και οδηγεί σε άνευ προηγουμένου εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου.
Είναι πρόκληση την ώρα που πλήττονται τα στοιχειώδη για τους εργαζόμενους, που βυθίζεται η ζωή τους από τη λιτότητα και την πτώση του βιοτικού επιπέδου, που καταργείται η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, να παρακολουθούμε τις ......εκκλήσεις προς τις ιδιωτικές τράπεζες για την επιβίωσή τους με κοινωνικούς πόρους ύψους 28 δις.
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμμετέχει και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28-1-2009 από 12.00 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η στάση εργασίας γίνεται με αιχμή τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, για την άμεση καταβολή του εφάπαξ για τους 16.000 συνταξιούχους που είναι σε εκκρεμότητα και του ΟΙΙΑΔ για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας.
Η άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του .Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) Είναι εκ των ουκ άνευ υποχρέωση της κυβέρνησης, δικαίωμα που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν διαπραγματεύονται δεδομένου ότι χρηματοδοτείται από τις εισφορές τους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου