Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Η συνεδρίαση του ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κρήτης

Συνεδρίασε στο Ηράκλειο στις 12/1/2009 η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Κρήτης και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
2. Να στείλει επιστολή στο νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία θα τον συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων του και θα επαναφέρει το αίτημα της συνάντησης της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Π.Κ. με την ηγεσία του Υπουργείου, ώστε: α) κατατεθούν οι προτάσεις του Επιμελητηρίου για την ύπαιθρο και το περιβάλλον της Κρήτης και β) να εξεταστεί η διοργάνωση ημερίδας στην Κρήτη με αντικείμενο ... την υλοποίηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
3. Να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των αγροτών και να αντιπροσωπευθεί η Δ.Ε. στα κατά τόπους συλλαλητήρια.
4. Να οργανωθεί από τη Δ.Ε. σύσκεψη στη Σχολή Ασωμάτων στο Ρέθυμνο με αντικείμενο το μέλλον του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Δήμος Συβρίτου, Νομαρχία Ρεθύμνου, ΕΘΙΑΓΕ)
5. Να συστήσει ομάδα εργασίας η οποία θα επεξεργαστεί τη θέση που θα καταθέσει το Επιμελητήριο στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, σχετικά με τη χωροθέτηση νέων λατομικών περιοχών.
6. Να απευθύνει επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με την οποία θα ζητείται να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται στην υπηρεσία του Παραρτήματος, με την εφαρμογή απόφασης απομάκρυνσης συμβασιούχου υπαλλήλου που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μονιμοποίησή της.
7. Να εκπροσωπηθεί το Επιμελητήριο από το μέλος της Δ.Ε. Γ. Χρονάκη στην Επιτροπή που συστάθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, για την αντιμετώπιση του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού των φοινίκων.
8. Να απευθύνει έκκληση στα μέλη του να στηρίξουν οικονομικά την Κωσταντίνα Κούνεβα, μετανάστρια, μητέρα και μαχητικό στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος που πριν από 20 μέρες δέχτηκε δολοφονική επίθεση για τη συνδικαλιστική της δράση και νοσηλεύεται με σοβαρότατα προβλήματα υγείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός (ο σχετικός λογαριασμός βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου