Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Το σωματείο ΠΑΣΕΓΕΣ για τους αγροτικούς αγώνες

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΣΕΓΕΣ

Αθήνα 26/1/2009
Oι εργαζόμενοι στην ΠΑΣΕΓΕΣ συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών όλης της χώρας, που δίνουν μεγάλη μάχη για να διατηρηθούν στα χωριά τους, να συντηρήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους και να υπερασπισθούν την εργασία τους.

Οι εφαρμοζόμενες από τις κυβερνήσεις αντιαγροτικές ευρωπαϊκές πολιτικές, η έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού σε συνδυασμό με υποσχέσεις και προσπάθειες απόκρυψης των πραγματικών αιτίων των προβλημάτων, έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε ιδιαίτερα ... κρίσιμη κατάσταση.

Στηρίζουμε τον αγώνα της αγροτιάς για το δικαίωμα στην παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων, σε τιμές που καλύπτουν το κόστος και αποδίδουν στοιχειώδες εισόδημα, με παράλληλη μείωση του κόστους παραγωγής και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Είναι καιρός να αποβληθούν οι μεσάζοντες από την διαδικασία παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων και οι Συνεταιρισμοί να γίνουν πραγματικοί μοχλοί ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού.

Απαιτείται να διπλασιασθούν οι αγροτικές συντάξεις, να αυξηθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, να προστατευθεί η εγχώρια παραγωγή και να στηριχθούν ουσιαστικά τα Συνεταιριστικά εργοστάσια, ώστε να λειτουργήσουν υπέρ της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οι εργαζόμενοι στην ΠΑΣΕΓΕΣ είναι αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών, αγωνιζόμενοι και αυτοί για δωρεάν παιδεία και υγεία, ενάντια στην ανεργία, στην ακρίβεια και στην λιτότητα.

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου