Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Απεργία ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 14 Μαίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΊΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΏΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ - ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ - ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓEΩΛΟΓΟΙ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΑΛΟΙ’ΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΠΟΣΕΥΓ)

ΠΡΟΣ: Συλλόγους Ομοσπονδιών Μέλη μας

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΙΟΥ 2009
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι δέχονται πρωτοφανή επίθεση στο εισόδημά τους, στο ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις, στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, στο επίπεδο διαβίωσής τους.
Είναι φανερό ότι καλούνται πάλι να πληρώσουν εκείνοι που δεν ευθύνονται για την κρίση, να πληρώσουν με απολύσεις, με λιγότερες μέρες εργασίας και λιγότερες αποδοχές, να πληρώσουν για τις δημοσιονομικές σπατάλες, την εισφοροδιαφυγή, την παραοικονομία, τις ανείσπρακτες οφειλές των 20 δις, τον δανεισμό με 28 δις των Τραπεζών, την ασυδοσία των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των καρτέλ που διογκώνουν τεχνητά τις τιμές για κερδοσκοπικούς λόγους.
Αυτή η πολιτική έχει όνομα. Είναι ο ... ακραίος νεοφιλελευθερισμός που συρρικνώνει το κοινωνικά κράτος, όπου ο ανταγωνισμός, το κέρδος και οι ιδιωτικοποιήσει δεν έχουν όρια, και η αγορά αυτορρυθμίζεται.
Η ένταση της κρίσης οδηγεί από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, στη μείωση των μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο αλλά και τη μείωση της απασχόλησης.
Η εισοδηματική πολιτική του 2009 επιφέρει κατακόρυφη μείωση των μισθών για τα επόμενα χρόνια. Τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση κλιμακώνουν επικίνδυνα τις εξελίξεις και τα σενάρια για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Η απώλεια ήδη πολλών δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τα αποθεματικά των Ταμείων σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών και την αύξηση της ανεργίας, οδηγεί κάτω από τα «όρια ασφαλείας» τα διαθέσιμα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η πολιτική ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα,
αποτελεί απροκάλυπτη, προκλητική, πολιτική για τη μεταβίβαση του κόστους της Κρίσης στους εργαζόμενους.
Αντί της περίφημης επανίδρυσης κυριαρχεί το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η υποταγή της κρατικής μηχανής στη βούληση των κομματικών ημετέρων.
Για το συνδικαλιστικό κίνημα σι υπεύθυνοι αυτών των πολιτικών δεν μπορεί να παραμένουν στο απυρόβλητο, έχουν ευθύνες.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανταποκριθεί με συνεχείς αγωνιστικές και απεργιακές μορφές, να υπερβεί αδυναμίες και να ενώσει δυνάμεις για να δυναμώσει με άμεση αποτελεσματικότητα τους αγώνες του.
Τα πράγματα δεν είναι απλά δύσκολα, είναι χειρότερα από ότι εμφανίζονται. Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης αντί να λύνει προβλήματα, συσσωρεύει. Η ελπίδα είναι στον αγώνα.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών συμμετέχουν και καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ στις 14 ΜαΤου 2009, ημέρα Πέμπτη και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Διεκδικούμε:
1. Άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
2. Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.
3. Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.
Παλεύουμε:
Ι. Για στελέχωση, χρηματοδότηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιαίτερα των Κοινωνικών (υγεία, πρόνοια, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση).
2. Για δίκαιο, αναδιανεμητικό, σταθερό φορολογικό σύστημα, απέναντι και κατά της νέας φοροεπιδρομής που έρχεται με τη νέα αύξηση της έμμεσης φορολογίας.
3. Για αύξηση των οικογενειακών και κοινωνικών επιδομάτων.
Η απάντηση είναι μια:
Ταξική Ενότητα και Αγώνας Μαζική Συμμετοχή, Αλλαγή Πολιτικής,
Νέο Μοντέλο Ανάπτυξης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Σ4ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11.00 π.μ.
τα Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου