Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Καταγγελία ΠΟΣΓ για προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Θέμα: Προσλήψεις Γεωπονικού Προσωπικού σε ΟΠΕΚΕΠΕ με συμβάσεις έργου

Η Π.Ο.Σ.Γ. δυστυχώς αναγκάζεται να επανέλθει στο θέμα των συμβάσεων έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από την δημοσίευση προκήρυξης την 14/05/2009 για την πρόσληψη (διότι περί πρόσληψης πρόκειται) 987 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με κύρια ειδικότητα τους Γεωπόνους.

Στο έγγραφο μας 7/15-04-2009 είχαμε ενημερώσει την Πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι ο συγκεκριμένος τύπος συμβάσεων είναι παράνομος, καταχρηστικός και κοινωνικά απαράδεκτος, και παρακαλούσαμε για την δημοσίευση ορθής προκήρυξης με συμβάσεις εργασίας και τήρηση της νομιμότητας και του περί δικαίου αισθήματος.

Όπως διαπιστώνουμε η διαλεκτική έκφραση αιτημάτων στην Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και στην Πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στον καθ’ύλην αρμόδιο ΥΠΑΑΤ όχι ... μόνο δεν εισακούεται αλλά και λειτουργεί μάλλον αρνητικά.

Η ΠΟΣΓ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την αδιαφανή, ρουσφετολογική, και καταχρηστική προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ που επιστρέφει σε έναν εργασιακό Μεσαίωνα τις εργασιακές σχέσεις και καταργεί κάθε έννοια δικαίου στην δοκιμαζόμενη από τέτοια θέματα και συμπεριφορές Ελληνική Κοινωνία


Η ΠΟΣΓ με αίσθημα ευθύνης καλεί έστω και τώρα την Πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να αποσύρουν άμεσα την προκήρυξη και να προχωρήσουν σε Νόμιμη προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να δείξουν ότι αντιλαμβάνονται τα αιτήματα της κοινωνίας και της νέας γενιάς.
Αφήνοντας ασχολίαστα στην παρούσα φάση όλα τα θέματα στελέχωσης και αποτελεσματικότητας των ελέγχων καθώς και της Ποιότητας του παρεχόμενου έργου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα αναδείξουμε με Δελτίο τύπου, η Π.Ο.Σ.Γ. σε κάθε περίπτωση σε συνεργασία με όλες τις Οργανώσεις εκπροσώπησης των Γεωπόνων θα προχωρήσει σε Νομική ακύρωση της Προκήρυξης και θα καταγγείλει σε όλα τα θεσμικά όργανα την απαράδεκτη πρακτική που επιχειρείται να καταστεί κυρίαρχη στις εργασιακές σχέσεις.
Καλούμε όλες τις Γεωτεχνικές Οργανώσεις, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και την ΓΣΕΕ να καταδικάσουν τις απαράδεκτες αυτές αντιεργασιακές πρακτικές και να στηρίξουν τον αγώνα που τελικά είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΙΟΥΒΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕAΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου