Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Επεισοδιακή κατάληψη απο τους αγρότες της ΕΑΣ Λαμίας

Από επεισόδια και εντάσεις στιγματίστηκε η ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΑΣ Λαμίας με το σύλλογο Βόρειας Φθιώτιδας,τον Νομάρχη Φθιώτιδας και τους Βουλευτές του Νομού για το χαράτσι του ΟΣΔΕ!Πάνω από 150 αγρότες από το Δομοκό κατέλαβαν την ένωση και απαίτησαν να μην πληρώσουν ! Ο νομάρχης Θανάσης Χειμάρας τους διαβεβαίωσε ότι" σε επικοινωνία που είχα με τον κ.Σκιαδά με διαβεβαίωσε πως οι αγρότες δεν θα πληρώσουν και πως μέσα σε δύο -τρεις ημέρες θα δοθεί λύση από τον υφυπουργό Οικονομίας Νίκο Λέγκα".
Οι αγρότες ζήτησαν να μην πληρώσουν και οι Συνταξιούχοι του ΟΓΑ ,που ήταν εκτός τροπολογίας , και οι ... Βουλευτές Σταυρογιάννης και Αντωνίου που έδωσαν το παρόν στη σύσκεψη υπογράμμισαν πως θα προωθήσουν το αίτημά τους στη Βουλή.Παράλληλα η ΕΑΣ Λαμίας μέχρι να ξεκαθαρισθεί το ζήτημα με τους συναξιούχους δεν θα πληρώνεται για το ΟΣΔΕ αρκει εκείνοι να φέρουν μαζί τους το βιβλιάριο του ΟΓΑ....
Στη διαμαρτυρία του συλλόγου των αγροτών της Βόρειας Φθιώτιδας στην ΕΑΣ Λαμίας για το χαράτσι του ΟΣΔΕ παρευρέθηκε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου. Μετά από την ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης η κ. Αντωνίου δήλωσε: «Οι διαμαρτυρίες των αγροτών είναι απόλυτα δικαιολογημένες, αφού επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η αναξιοπιστία και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης που εξακολουθεί να τους εμπαίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και να τους υποχρεώνει να πληρώσουν το χαράτσι του ΟΣΔΕ, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο νόμος που ψηφίστηκε από τη βουλή δεν εφαρμόζεται και οι αγρότες καλούνται και πάλι να πληρώσουν από τη τσέπη τους για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα για τα οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η ίδια η κυβέρνηση. Δεν εφαρμόζεται όμως ούτε η κοινοτική νομοθεσία και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις συνεχείς παρατάσεις που έχουν δοθεί στη χώρα μας για την ολοκλήρωση του ΟΣΔΕ το σύστημα ξεκινάει πολύ καθυστερημένα και με ανεπαρκή οργάνωση, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί ακυρώθηκε και η κυβέρνηση προχώρησε και πάλι σε ανάθεση χωρίς να δοθούν πειστικές εξηγήσεις. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν πρέπει να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για να πάρουν τις επιδοτήσεις που τους ανήκουν. Καλούμε τώρα την κυβέρνηση να σταματήσει αυτόν τον εμπαιγμό και να εφαρμόσει αμέσως την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.»
Απο 4εποχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου