Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η ιδιότητα του Αγρότη

Τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση λέει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει τα στοιχεία ποιος είναι αγρότης αλλά επίσης και ποιος από τους συνταξιούχους έχει πάνω από 50% εισοδήματα από τον αγροτικό τομέα.
θα μας επιτρέψετε να αμφιβάλουμε οτι έχουν τέτοια στοιχεία.
Στις υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων λειτουργούν διάφοροι τομείς που διενεργούν ελέγχους και γράφουν τελικά στα Μητρώα αγροτών τους δικαιούχους. Αυτή η εγγραφή απαιτεί
α)αντίγραφα των Ε1 και εκκαθαριστικών για να πιστοποιηθεί το ποσόν αλλά και η προέλευση των εισοδημάτων,
β) Ενοικιαστήρια ή συμβόλαια απο τα χωράφια τα οποιά καλλιεργεί
γ) Σε περίπτωση που έχει μη αγροτικά εισοδήματα εξετάζεται ο αριθμός των ημερομισθίων και συγκρίνεται το ποσό των εξωγεοργικών εισοδημάτων με το εισόδημα αναφοράς.
δ) Χρειάζεται να προσκομίσει Ασφαλιστική ενημερότητα απο τον ΟΓΑ οτι είναι ασφαλισμένος εκεί.
ε) και σημαντικότερον τα πιστοποιητικά που εκδίδουν οι υπηρεσίες έχουν χρονική διάρκεια 6 μηνών. Από εκεί και πέρα τα χωράφια μπορεί να πουληθούν, να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό ο αγρότης, η να συνταξιοδοτηθεί.
Τα αρχεία που έχουν οι Υπηρεσίες είναι για κλάματα και το ηλεκτρονικό μητρώο αγροτών δεν έχει ενημερωθεί απο το 1998.
Απο που θα τα βρούν αυτά τα στοιχεία που λέει ο Υπουργός και ο ΟΠΕΚΕΠΕ;
Η ξέρουν περισσότερα , οπότε το μόνο που μένει είναι να καταργήσουν τις υπηρεσίες μας και να δίνουν οι ίδιοι τις βεβαιώσεις για να μην ταλαιπωρούνται και οι αγρότες, ή λένε συνειδητά ψέμματα λόγο ασχετοσύνης, ή λόγω δόλου.
Η ιστορία θα δείξει τι θα γίνει με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, αλλά μέχρι στιγμής απο τα στοιχεία που φτάνουν στις Ενώσεις ένα Βατερλό βλέπουμε να πλησιάζει στον ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου