Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Χατζηγάκης: Νόμιμες οι προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ImageΚαθ’ όλα νόμιμες είναι σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, οι προσλήψεις έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα 987 άτομα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη, οι προσλήψεις γίνονται εκτάκτως και εξ’ ανάγκης προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων για να λάβουν κανονικά τις επιδοτήσεις οι αγρότες και όχι ρουσφετολογικά όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ να προσλάβει 987 άτομα εκτός ΑΣΕΠ, με τις οργανώσεις των γεωτεχνικών να ... απειλούν ακόμα και για προσφυγές με κάθε ένδικο μέσο.
Το ΓΕΩΤΕΕ
ImageΧαρακτηριστική είναι η σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ για το θέμα: Ερωτηματικά αφήνει σύμφωνα με επιστολή του ΓΕΩΤΕΕΕ η ανακοίνωση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με 987 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και γεωτεχνικοί.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρετε: «η ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού στον ΟΠΕΚΕΠΕ με συμβάσεις έργου με την δημοσιοποίηση δύο κειμένων από τα οποία δεν προκύπτει σε κανένα σημείο ο αριθμός των προσλαμβανομένων ανά ειδικότητα και κατηγορία, ο τρόπος αμοιβής, το ύψος των αμοιβών και ο τρόπος ασφάλισης (συνταξιοδοτικά και κατά την εκτέλεση της εργασίας) αυτών που θα προσληφθούν και, κυρίως, δεν προκύπτει σε κανένα σημείο ο τρόπος αξιολόγησης (κριτήρια) των υπό πρόσληψη εργαζομένων, καθώς απουσιάζει και η απαραίτητη δέσμευση για την δημοσιοποίηση των πινάκων με την προκύψασα μοριοδότηση ώστε να καλύπτεται το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» όσων θα υποβάλλουν δικαιολογητικά».
Σημειώνεται επίσης: «Εκ των πραγμάτων, ανακύπτει ένας ισχυρός προβληματισμός που έχει να κάνει τόσο με τα κίνητρα για τα οποία επιλέγει η συγκεκριμένη μορφή πρόσληψης και απασχόλησης όσο και με την τελική επιτυχία του εγχειρήματος όσον αφορά την διενέργεια (και προφανώς και την ποιότητα) των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στις παραπάνω διαπιστώσεις συνηγορεί και η πρωτοφανής για τέτοιου είδους διαδικασία ελάχιστη διάρκεια του χρόνου υποβολής των αιτήσεων στην παρούσα διαδικασία πρόσληψης, για την οποία δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ούτε από πού προέκυψε ούτε και σε ποιο νομικό πλαίσιο στηρίζεται. κ. Πρόεδρε, θέλουμε να επαναλάβουμε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η διενέργεια καμίας διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης προσωπικού αν δεν διαφυλάσσεται τόσο η νομιμότητα και η διαφάνεια, όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των προσλαμβανομένων, τα οποία περιλαμβάνουν την δίκαια επιλογή του προσωπικού, το ύψος της αμοιβής και τον τρόπο ασφάλισης. Τα παραπάνω πολλαπλασιάζονται όταν ανακύπτουν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα όλου εγχειρήματος. Υπό τις παραπάνω συνθήκες και εφόσον δεν υφίσταται καμία εγγύηση σε κανέναν τομέα, σας ζητούμε την απόσυρση της παραπάνω διαδικασίας και σας ενημερώνουμε ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα εξετάσουμε την προσφυγή σε κάθε απαραίτητο ένδικο μέσο, προκειμένου να αποτρέψουμε μη αποδεκτές καταστάσεις».
ImageΕν τω μεταξύ, σε κατάληψη βρίσκονται το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Μαΐου τα Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη από συμβασιούχους του Οργανισμού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την Υπουργική Απόφαση και τον αδιαφανή – όπως τον χαρακτηρίζουν - τρόπο με τον οποίο προωθείται η πρόσληψη στον Οργανισμό 987 ατόμων.


Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το Δελτίο τύπου ΥΠΑΑΤ για τις προσλήψεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου