Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Προσωπικού ΟΓΕΕΚΑ "Δήμητρα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/05/2009

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προηγούμενη Τετάρτη την κατάργηση του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του, στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστήμων (Ι.Γ.Ε.), ένα φορέα με ελάχιστο προσωπικό και καμία εμπειρία στη γεωργική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Η άμεση κατάργηση του Οργανισμού (εντός διαστήματος 4 μηνών), σημαίνει επί της ουσίας την κατάργηση του μοναδικού Δημόσιου Οργανισμού που προσφέρει δωρεάν γεωργική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας μας, και την διαφαινόμενη υλοποίησή της από ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (K.E.K.) σε μια χρονική περίοδο, που οι αγρότισσες και αγρότες της χώρας μας, έχουν ανάγκη σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις του επαγγέλματος τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην διαγράψει την 45χρονη ιστορία των Κέντρων Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) και να μην υλοποιήσει την απόφασή της, χωρίς τουλάχιστον να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, για την αναγκαιότητα και τις προοπτικές της γεωργικής επαγγελματικής εκπαίδευσης-κατάρτισης στην ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα της χώρας μας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Προσωπικού Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τις προτάσεις του, επί του συγκεκριμένου θέματος.

Με την παράκληση της δημοσίευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου