Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Μην την ξυπνάτε την ΠΕΓΔΥ


Πάει και το Ελαιοκομικό και το Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά μην πούμε τίποτα και ξυπνήσουμε τους συνδικαλιστές μας.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ χρηματοδοτείται με 25 εκατομμύρια ευρώ απο την Κυβέρνηση για την ...ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών, ενώ παίρνει και από τους δικαιούχους επιδοτήσεων ακόμα μεγαλύτερο ποσό.
Mε αυτό το ποσό θα φτιάξει!!! το νέο Ψηφιακό Μητρώο μέσα σε 10 ημέρες κατά την διάρκεια της ενεργοποίησης.
Δεν ντρέπονται και κοροϊδεύουν τον κόσμο που χωρίς υπαλλήλους , υποδομές και διάθεση να κάνουν αυτό το έργο, έρχονται και ζητάνε πάλι από τους αγρότες να πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους.
Οι ενώσεις έχουν πληρωθεί για το ίδιο έργο ξανά από τους αγρότες τα δύο προηγούμενα χρόνια και κανένα αποτέλεσμα δεν είχαμε.

Οι γεωπόνοι του Δημοσίου έπρεπε να ζητήσουμε να είναι οι υπηρεσίες μας αυτές που θα φτιάξουν το Μητρώο.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου και των Νομαρχιών έχουν υποδομές για να γίνει αυτή η εργασία, έχουν προσωπικό εκπαιδευμένο μόνιμο και αμειβόμενο. Δεν ψάχνουν σαν τις ενώσεις να βρουν υπολογιστές για να δουλέψουν, ανθρώπους (που δεν έχουν ξανα ασχοληθεί με το θέμα) για να κάνουν την δουλειά, και που μόλις τελειώσει η περίοδος ενεργοποίησης δικαιωμάτων θα εξαφανιστούν, ενώ οι αγρότες θα ψάχνουν να βρουν ποιος πέρασε τα στοιχεία και γιατί έχει γίνει το λάθος.
Εδω και χρόνια ταλαιπωρούμαστε και εμείς και ο αγρότες επειδή το ΠΑΣΟΚ παρέκαμψε τις υπηρεσίες μας και έδωσε σε ιδιώτες, που φτιάξανε εταιρείες σε μια νύχτα , το Αμπελουργικό και Ελαιοκομικό Μητρώο.
Από τότε Μητρώο δεν έχει φτιαχτεί, οι αγρότες πληρώνουν υπέρογκα ποσά και πληρώνουμε συνεχώς πρόστιμα στην Ευρωπαική Ένωση για αυτήν την κατάσταση.
Πρέπει να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση και το χάσιμο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών μας.
Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι προτιμά να χρεοκοπήσει το κράτος για να προστατεύσει τις τράπεζες και τους φίλους της , εμείς τι θα κάνουμε για το θέμα αυτό;
Θα συνεχίσουμε την σιωπή και το σταμάτημα των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων ή θα φτιάξουμε μια νέα διοίκηση στον Σύλλογό μας που δεν θα συμβιβάζεται με τις ιδιωτικοποιήσεις και το χάσιμο των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου