Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Η κραυγαλέα επιβεβαίωση της κυβερνητικής επιλογής για αδιαφανείς και ρουσφετολογικές προσλήψεις γεωτεχνικών και άλλων ειδικοτήτων εκτός ΑΣΕΠ στον ΟΠΕΚ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΪΔΟΣ Τρίκαλα 18-05-2009
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η κραυγαλέα επιβεβαίωση της κυβερνητικής επιλογής για αδιαφανείς και ρουσφετολογικές προσλήψεις γεωτεχνικών και άλλων ειδικοτήτων εκτός ΑΣΕΠ στον ΟΠΕΚΕΠΕ


Προ δεκαημέρου με αφορμή πληροφορίες και δημοσιεύματα για επικείμενη πρόσληψη μεγάλου αριθμού γεωτεχνικών και άλλων ειδικοτήτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ενός έτους, κάτι που σημαίνει αδιαφανείς και ρουσφετολογικές επιλογές εκτός ΑΣΕΠ, ζήτησα να μου απαντήσουν, αν πράγματι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προτίθεται να καταργήσει την έως τώρα καθιερωμένη για χρόνια διαδικασία διαφανούς και αξιοκρατικής μέσω κριτηρίων πρόσληψης προσωπικού.
Μετά όμως την αιφνιδιαστική και αντιδημοκρατική ενέργεια του Πρωθυπουργού να κλείσει πρόωρα τη Βουλή, εκτός της ... αποφυγής της υποχρέωσης να δοθεί απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς μέσω αυτής για το σοβαρό αυτό θέμα, θεώρησα ότι αυτή η διαδικασία θα παγώσει έως τις Ευρωεκλογές και θα συνεχιστεί μετά από τις 10 Ιουνίου.
Δυστυχώς, όπως με κατάπληξη διαπίστωσα την Παρασκευή 14/05/2009, εν μέσω προεκλογικής περιόδου εκδόθηκε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία αναφέρει ότι «…Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 286974/06-05-09 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 844/β’/06-05-09), εγκρίθηκε η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με 987 άτομα ειδικοτήτων ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Διοικητικών-Οικονομικών, ΠΕ Κτηνιάτρων, ΤΕ Τεχν. Γεωπονίας, ΤΕ Τεχν. Τοπ. Μηχανικών, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Οδηγών, και ΥΕ Εργατών, για την ανάθεση του σε αυτήν περιγραφόμενου έργου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αυτοπροσώπως ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς ή με FAX έντυπο αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού…»
Αυτή η πρωτόγνωρη, απαράδεκτη και φαύλη απόφαση που καταλύει κάθε έννοια νομιμότητας και ανατρέπει μια πάγια και αναμφισβήτητα αξιοκρατική διαδικασία επιλογής προσωπικού στο δημόσιο τομέα με την έγκριση ή τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θα οδηγήσει στη ρουσφετολογική πρόσληψη υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι, ενώ θα απασχολούνται ουσιαστικά με συνθήκες μισθωτής εργασίας, δεν θα έχουν ασφάλεια ΙΚΑ αλλά θα υποχρεωθούν να εκδώσουν μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών και να καταβάλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ.
Όμως, αυτό το όργιο της αδιαφάνειας, της ρουσφετολογίας, της συναλλαγής και της κατάλυσης από τη σημερινή Κυβέρνηση κάθε έννοιας κανόνων και δικαίου που δεν έχει προηγούμενο θα αποδοκιμαστεί πολιτικά στις Ευρωεκλογές, ο λαός θα καταψηφίσει τη Ν.Δ. και θα υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος της διαφάνειας, της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της προόδου για την πατρίδα μας.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου