Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009

Περιοδικό του ΓΕΩΤΕΕ

Σας αναδημοσιεύουμε ένα πολύ καλό άρθρο που διαβάσαμε στον agroanergo

Αναρτήθηκε μόλις προχθές η γεωτεχνική ενημέρωση του Μαρτίου!!! στο web-site του επιμελητηρίου βασικά γιατί , στα σπίτια αργεί ακόμα να μας τιμήσει με την παρουσία της.

Σε μια εποχή που τα μέσα και η πληροφόρηση τρέχουν ακατάπαυστα,σε μια εποχή που και οι χθεσινές ειδήσεις μοιάζουν μακρινό παρελθόν,μια γεωτεχνική ενημέρωση με θέματα που έχουν απασχολήσει τον κλάδο πριν 2-3 μήνες να διαβάζονται τώρα είναι άνευ λόγου και σημασίας.

Θα υπήρχε μια ανοχή αν ήταν ένα καθαρά επιστημονικό περιοδικό με άρθρα που να αξίζει τον κόπο, και να διαβαστούν και να αποτελέσουν ένα είδους αρχείο.

Να διαβάζουμε όμως ... κομματικές ανακοινώσεις,προσωπικές απαντήσεις αν είναι ή δεν είναι τίμιος ο τάδε,ετεροχρονισμένα δελτία τύπου,και γενικότερα εκδηλώσεις που έχουν λάβει χώρα πριν ανθίσουν οι αμυγδαλιές,είναι από την μια αδιάφορο και από την άλλη,συγχωρέστε μου την έκφραση "νταβατζιλίκι".

Τα παραπάνω(πολλά είναι) θα μπορούσαν να υπάρχουν στο web-site(παραμένει στα κακά του χάλια) του ΓΕΩΤΕΕ αρχειοθετημένα,στην ώρα τους και να μην υπήρχε το κόστος της έκδοσης.

Γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί, και αν θέλετε το κάνω και πιο συγκεκριμένο,άνεργοι και συμβασιούχοι(φυσικά είναι και άλλες κατηγορίες),που σκίζουν την ζελατίνα περιμένοντας να ενημερωθούν ουσιαστικά,και αν την σκίζουν από συνήθεια δεν την ξεφυλλίζουν πάνω από 5 λεπτά.

Ας γυρίσουμε όμως στο κόστος γράφοντας αφελείς σκέψεις και ερωτήσεις.

Ο δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός για την ετήσια έκδοση της γεωτεχνικής ενημέρωσης που θα καλυφθεί από πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.,είναι εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000 € με Φ.Π.Α).

Η γεωτεχνική ενημέρωση εκτυπώνεται(βλ.πάνω φωτό) σε 24.000 αντίτυπα και το κόστος για κάθε τεύχος στα μέλη του είναι το 1 ευρώ.Με πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα του ΓΕΩΤΕΕ για ένα χρόνο από το περιοδικό είναι 288.000 ευρώ.

Αυτή η διαφορά των 148.000 ευρώ λογικά θα μπαίνει στα ταμεία του ΓΕΩΤΕΕ,και δεν ξέρω αν πληρώνονται και πόσο η συντακτική ομάδα και οι υπόλοιποι(μπορεί να το κάνουν και αφιλοκερδώς) που απασχολούνται για την έκδοση αυτή.


Σε πρόσφατη ανάρτηση ο αριθμός των ανέργων και συμβασιούχων Γεωπόνων φτάνει στις 5500.Αν όλοι ή περισσότεροι απαλλαγούμε από την έκδοση αυτή τα χρήματα 50.000 ευρώ(+,-) ετησίως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση,την καλύτερη εκπροσώπηση,τον σχεδιασμό την έγκαιρη αντιμετώπιση των επαγγελματικών μας προβλημάτων και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουμε.

Τώρα αν εσείς θεωρείτε όλα τα παραπάνω μπούρδες και θέλετε να σκίσετε σώνει και καλά την ζελατίνα την ερχόμενη εβδομάδα για να δείτε φάτσα-κάρτα την παρακάτω φωτογραφία ,εγώ δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από πάσο!agroanergos

2 σχόλια:

 1. σκάστε και πλήρώστε ...
  δε θα πάρετε σύνταξη αλλιώς !
  εμείς θα κάνουμε συνεδριακό τουρισμό και θα περνάμε καλά

  μέλος του ΓΕΩΤΕΕ (χωρίς να με ρωτήσουν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα ίδια τραβάμε όλοι.
  Μήπως είναι η ώρα να νεκραναστήσουμε την ΠΟΣΓ;
  Τουλάχιστον θα αποκτήσουμε συνδικαλιστικό φορέα, οι γεωπόνοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή