Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Σειρά προτεραιότητας για τους "ημετέρους" κρατάνε στα μικρά Σχέδια Βελτίωσης. Σημαντική Καταγγελία της ΠΟΓΕΔΥ 10-11-08

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔY)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι πληροφορίες μας ότι είχαν ενημερωθεί «αγρότες» να «προετοιμασθούν» για να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στη δράση «ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ» (μικρά Σχέδια Βελτίωσης, επιβεβαιώθηκαν πλήρως με το αριθμ. 15609/22-10-2008 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.Α.ΑΤ. κ. Κώστα Σκιαδά,
Με το έγγραφο αυτό που απευθύνεται στις Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και τα Το.ΚΑ.Α να «βοηθήσουν» τους ενδιαφερόμενους Κτηνοτρόφους να συμπληρώσουν τα σχετικά υποδείγματα προκειμένου να τα υποβάλλουν στις υπηρεσίες να πρωτοκολληθούν με «σκοπό την τήρηση σειράς προτεραιότητας» παρά το γεγονός ... ότι ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α.) και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).
Η απαράδεκτη και καταδικαστέα αυτή μεθόδευση, με την κάλυψη του Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού προδήλως φανερώνει την διάθεση εξυπηρέτησης των «ημετέρων» που είχαν ενημερωθεί «εγκαίρως» και είναι έτοιμοι ώστε να εξασφαλίσουν την αναγκαία προτεραιότητα στη σειρά υποβολής των αιτήσεων.
Αποτελεί πρωτοφανή καταστρατήγηση του υφιστάμενου Νομικού Πλαισίου με επικίνδυνες προεκτάσεις για το σύννομο των ενεργειών των ενδιαφερομένων αγροτών και την αποδοχή τους στην Ε.Ε.
Επιβάλλει σε υπηρεσίες και υπαλλήλους να γίνουν συμμέτοχοι στην επιλήψιμη αυτή διαδικασία και συνυπεύθυνοι έναντι των αγροτών. Ήδη με την γνωστοποίηση του εγγράφου αυτού (αριθμ. 15609122-10-2008) υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες και αγανάκτηση από εκατοντάδες ενδιαφερόμενους αγρότες που δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως, όπως οι «ημέτεροι».
Οι γεωτεχνικοί είχαν έγκαιρα αντιληφθεί για την επιλεκτική και με αδιαφανείς διαδικασίες ενημέρωση και προετοιμασία «ενδιαφερομένων αγροτών» και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.
Οι Γεωτεχνικοί καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις αυτές και δηλώνουν ότι είναι αλληλέγγυοι σε όλους τους Έλληνες αγρότες και δεν είναι διατιθέμενοι να συνεργήσουν στην επιλεκτική εξυπηρέτηση των «ενημερωθέντων αγροτών».
Καλούμε:
Τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των Ν.Α. καθώς και των Το.ΚΑ.Α. να ενημερώσουν άμεσα όλους τους αγρότες της περιοχής τους για την μεθόδευση αυτή και τα προβλήματα νομιμότητας που Θα αντιμετωπίσουν σι αγρότες που Θα υποβάλλουν αιτήσεις προ της έκδοσης των προβλεπομένων ΚΥΑ και ΥΑ.
* Καλούμε τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς σε περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι επιμένουν να υποβάλλουν αιτήσεις, να επιστρέψουν άμεσα και εγγράφως τις αιτήσεις εξηγώντας ότι δεν γίνονται δεκτές γιατί δεν υπάρχει Νομικό Πλαίσιο αποδοχής και υποστήριξης των αιτήσεων αυτών.
* Τους αγρότες να διεκδικήσουν διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες και την πιστή εφαρμογή των Νόμων. Η συμπαράσταση και στήριξή τους από τους Γεωτεχνικούς είναι δεδομένη. Με αποφασιστικότητα στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
* Τους συναρμόδιους Υπουργούς να σταματήσουν τον επικίνδυνο κατήφορο καταπάτησης της Νομοθεσίας και περιφρόνησης των αγροτών από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
* Τον Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. κο Αλέξανδρο Κοντό να αντιληφθεί επιτέλους ότι είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων αγροτών και όχι μόνο των «ημετέρων» και να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα.
* Τα άλλα Σωματεία των Γεωτεχνικών και το ΓΕΩΤΕΕ να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια του Υπουργού και να προχωρήσουμε όλοι μαζί τόσο σε αρμόδια όργανα και Φορείς της Χώρας μας όσο και σε όργανα της Ε.Ε. για να σταματήσει η καταστρατήγηση της Νομοθεσίας από τον Υπουργό ΥΠ.Α.ΑΤ. κο Αλέξανδρο Κοντό.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ Α. ΙΩΑΝΝΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Εγώ δε νομίζω ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απλά θα εφαρμόσουν το γνωστό σχέδιο ομηρείας. Χιλιάδες μικροί αγρότες θα υποβάλουν σχέδια και μετά θα τους έχουν στο περίμενε. Όταν μπούμε λοιπόν σε προεκλογική περίοδο θα αρχίσουν να παίρνουν τηλέφωνα οι πολιτικάντηδες και θα τάζουν ότι ‘το δικό σου σχέδιο το έχω αναλάβει εγώ και μη φοβάσαι τίποτα’ κλπ. Μα τι πιστεύουν? Ότι πρώτη φορά βλέπουμε το έργο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή