Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Θα κάτσουμε στον άξονα



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 08.01.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σωτήρης Χατζηγάκης: Οι τέσσερις (4) άξονες της νέας πολιτικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Αθήνα 09.01.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πέντε άξονες της πολιτικής μας στον αγροτικό τομέα:

Από το site του Υπουργείου στις 8 και 9 Ιανουαρίου

Ο κ.Χατζηγάκης κοιμάται και ονειρεύεται ΑΞΟΝΕΣ. Από τη μία μέρα στην άλλη ...οι 4 άξονες του Σωτήρη μας έγιναν 5. Μου φαίνεται ότι θα κάτσουμε όλοι οι αγρότες στον ...μεγαλύτερο άξονα που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση ειδικά για εμάς.

Βέβαια δεν πιστεύω να νομίσει κάποιος ότι θα αλλάξει κάτι τώρα που άλλαξε ο Μανωλιός. Ο Σωτηράκης μας είχε διετέλεσει υπουργός Αγροτιάς και στο παρελθόν με καπετάνιο τον αλησμόνητο Μητσοτάκη. Πάντως κοιτάξτε τίτλους βιβλίων του για να καταλάβετε ...Ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας, Κοινωνικός Φιλελευθερισμός, Η ελληνική ταυτότητα στη "Νέα Τάξη, Ώρα μηδέν για τους Έλληνες Αγρότες. Βέβαια δεν περιμέναμε το Σωτήρη για να μας πει ότι είναι η ώρα μηδέν για τους αγρότες. Αλλά αυτό το περιστατικό στο site δείχνει ότι το αλαλούμ δεν πρόκειται να αλλάξει στο υπουργείο και ότι η μπουρδολογία και η παπαρολογία θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση ενώ από ουσία μηδέν. Σας ευχαριστούμε κ.Χατζηγάκη αλλά κρατήστε τους άξονες για τον εαυτό σας. Εμάς τα δικά μας οπίσθια είναι γεμάτα με άξονες αλλονών. Δεν χωράνε άλλοι άξονες. ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ

13 σχόλια:

  1. ο Πρώτος είναι βασική προτεραιότητα
    ο Δεύτερος είναι άλλη προτεραιότητα
    ο Τρίτος είναι στόχος
    ο Τέταρτος είναι στόχος
    και ο Πέμπτος είναι ο έξονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή σας. Πρέπει να υπάρχει και λίγος σεβασμός στους θεσμούς και τη συντεταγμένη πολιτεία. Περιμένετε τουλάχιστον να δείτε το έργο του πριν αρχίσετε τη συκοφαντία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνθρωποι δίνουν κύρος στους θεσμούς και άλλες φορές που άνθρωποι προσπαθήσουν να αποκτήσουν κύρος καλυπτόμενοι πίσω από τους θεσμούς.

    Στο υπουργείο Δικαιοσύνης τους θεσμούς τους σεβάστηκε; Με ωμές παρεμβάσεις προσπάθησε να σταματήσει την διερεύνηση των σκανδάλων. Παραιτήσει εισαγγελέων και εξαναγκασμό σε παραιτήσεις για να μην πάει τίποτα στην βουλή και κατόπιν στην Βουλή πολιτική κάλυψη σε όλα τα σκάνδαλα.

    Κάποιοι έχουν οχυρωθεί πίσω από τους θεσμούς και δεν σέβονται τίποτα πλέον. Αν τα κομματικά συμφέροντα τους έκαναν να περιφρονήσουν τους θεσμούς γιατί να μην τους ξανακάνουν;

    Όσο για το άρθρο άκου μια συμβουλή χαλάρωσε και δες το λίγο χιουμοριστικά όπως άλλωστε γράφτηκε, πολλές φορές το χιούμορ λέει περισσότερες αλήθειες από ένα σοβαρό κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αίτιο των δεινών του κλάδου είναι η χαλαρότητα. Κύρια στο Δημόσιο. Πολλή φιλοσοφία και πάντα φταίει ο Υπουργός που ποτέ δεν κάνει αυτό που πρέπει. Περιδιαβαίνω όλα τα blogs και εκείνο που λείπει είναι η αυτοκριτική. Λοιπόν, όταν οι ίδιοι φτάσουμε να δικαιλογούμε τα χρήματα που μας πληρώνουν, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για τεκμηριωμένη κριτική και διεκδίκση. Εως τότε, μη χαλαρώνετε αλλά δουλέψτε. Οχι τους άλλους, ούτε και τον εαυτό σας με ύφος περισπόύδαστου γνώστη των πάντων, που μου θυμίζει έντονα τα κοράκια των καναλιών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια είναι η δικιά σου αυτοκριτική ανώνυμε 11:11

    Μην κάνεις αυτά που κατηγορείς.
    Εύκολη κριτική και αυτοκριτική καμία.

    Μετάνιωσες γι αυτούς που ψήφισες;

    Έχεις στα αλήθεια ελπίδες από τον νέο υπουργό;

    Μήπως η κρίση είναι τόσο μεγάλη και το φαγοπότι που κάνουν αυτοί που έχουν την εξουσία διαλύει ακόμη και τις δομές της κοινωνίας μας ;

    Αν τα φορτώσεις στους "τεμπέληδες" δημόσιους υπάλληλους ποιο πρόβλημα θα λύσεις;

    Μήπως έτσι θα ικανοποιηθεί η ανάγκη σου να κρυφτούν οι ευθύνες αυτών που τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο;

    Το βασικό σου πρόβλημα είναι άλλο, είναι αυτό που ομολογείς ότι δεν δικαιολογείς τα χρήματα που πληρώνεσαι.

    Πίστεψέ με μερικοί που δεν έχουν το βύσμα σου είναι μόνο στο τρέξιμο, για να κάθονται και να δικαιολογούν την Κυβέρνηση κάποιοι σαν εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το φαγοπότι και το μπάχαλο ξεκίνησε πάρα πολλά χρόνια πριν και η ανάγκη σου να το υπερασπίσεις εσύ κι οι όμοιοί σου, οδηγεί σε ισοπεδωτικές κριτικές. Μάλλον ελπίζεις στην αναβίωση κάποιων κλαδικών ή την εγκαθίδρυση κάποιου ιδεατού καθεστώτος που θα σφαγιάζει "βύσματα" προς τέρψη όλων των "εργαζόμενων" ή "αδικημένων", μέχρι να έρθει η σειρά σας να πάρετε τη θέση μας.
    Οχι φίλε μου δεν μετάνοιωσα για κάτι που έκανα συνηδειτά και το κυριότερο δεν μετανοιώνω για την πορεία που ακολουθώ και επικροτείται από εκείνους που με γνωρίζουν στον επαγγελματικό μου χώρο (ιδιωτικό και Δημόσιο), στον οποίο και μετρώ πάρα πολλά χρόνια.
    Οι δομές που έχετε σπείρει μέσα στη χώρα έχουν τόσο βαθιές ρίζες που το ισχυρότερο ζιζανιοκτόνο δεν μπόρεί να εξαλείψει. Δυστυχώς μάθατε τον κόσμο να περιμένει το βύσμα για να πιάσει την καρέκλα και απλά περιμένετε να γυρίσει η ρόδα.
    Υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....μέχρι να έρθει η σειρά σας να πάρετε την θέση μας.

    Ομολογείς λοιπόν ανώνυμε

    ότι είσαι από τα κομματικά λαμόγια που έχουν κάτσει στον σβέρκο μας.

    Το ότι υπήρξαν και προηγούμενα λαμόγια δεν αποτελεί άλλοθι για τους συναδέλφους σου.

    Άσε το κήρυγμα και κρύψε την ταυτότητά σου , κανένας δεν σε επικροτεί όυτε στον επαγγελματικό σου χώρο ούτε πουθενά, βίσμα θέλουν να σε πιάσουν και σε φτύνουν πίσω απο την πλάτη σου.
    Υπάρχουν νέοι συνάδελφοι που δουλεύουν και παίρνουν ελάχιστα και εσύ καμαρώνεις που δεν δουλεύεις και παίρνεις ένα σωρό λεφτά.

    Διάλεξε κανα δύο θέσεις ακόμα να μας το παίζεις σύμβουλος και μην ασχολείσαι με τους Δημοσίους Υπαλλήλους, θα σε περιποιηθούν δεόντως αν φανερώσεις την ταυτότητά σου, όπως θα περιποιηθούν και όλους αυτούς που χρησιμοποίησαν τον συνδικαλισμό για να αλλάζουν διευθυντικές θέσεις σαν τα πουκάμισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΙ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟΣ.
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΣΤΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είστε τόσο αστείοι που δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό σας ότι κάποιος ενδεχόμενα να διαθέτει εξειδικευμένες σπουδές, γνώσεις και ικανότητες που αποκτήθηκαν στον επαγγλματικό χώρο. Για εσάς, όπως σας έχουν γαλουχήσει, ο μόνος τρόπος εξέλιξης, είναι η ισωπέδωση μέσω κομματικών διαύλων. Δεν μπαίνετε ούτε στον κόπο να σκεφτείτε τι μπορούμε να κάνουμε οι ίδιοι για τον κλάδο, αντίθετα συυσωρεύετε εκδίκηση που θα εξαπολύσετε στην κατάλληλη στιγμή. Ονοματίζετε ανύπαρκτα βύσματα και αφορίζετε πρακτικές που οι ίδιοι υποθάλψατε και μπολιάσατε την Ελληνική κοινωνία. Βολεύει άλλωστε η ύπαρξη ενός βαρβάρου, συσπειρώνει τα πλήθη.
    Δεν επιθυμώ την όξυνση, αλλά με θλίβει ο φανατισμός και η ακραία συμπεριφορά, νέων υποθέτω, επιστημόνων που άγονται και φέρονται είτε λόγω της ανεργίας που τους κατατρέχει, είτε της προσκόλλησης σε κέντρα αντίδρασης, που πυροδότησαν καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες του Δεκεμβρίου.
    Η λύση στο πρόβλημά μας δεν θα έρθει από κανέναν Υπουργό, από καμία Κυβέρνηση, όσο η δουλειά μας δεν αποκτήσει υπόσταση. Οσο κάνουμε τη δουλειά ενός αποφοίτου λυκείου - κοινώς διεκπαιρεωτές - και παρακαλούμε για ψίχουλα στα τρίμηνα και τα εκτός έδρας, θα είμαστε σε συνεχή τριβή, γιατί η φτώχεια φέρνει μιζέρια.
    Συνδιαλλεγόμαστε με υπουργούς, αναπαράγοντας το ίδιο τροπάριο εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουμε κατορθώσει να αρθρώσουμε πρόταση. Οι ίδιοι δεν γνωρίζουμε και δεν διεκδικούμε τη θέση μας στο παραγωγικό σύστημα, το περιμένουμε από τους Υπουργούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα γαλάζια παιδιά είναι πολύ υπαρκτά βύσματα.

    Χιλιάδες υπάρχουν σπουδαγμένοι και με μεταπτυχιακά, όμως οι σύμβουλοι οι παρασύμβουλοι , οι διευθυντές,οι γενικοί διευθυντές, οι πρόεδροι οργανισμών και φορέων είναι χιλιάδες και είναι τα γαλάζια παιδιά που έχουν ρημάξει το κράτος.

    Είναι δημιούργημα και στήριγμα των μηχανισμών που όχι μόνο δεν μπορούν να αντισταθούν σε φαινόμενα Βατοπεδίου μιας και είναι κομμάτι της κλίκας, αλλά συμμετέχουν κιόλας στον παράνομο πλουτισμό και την διάλυση του κράτους.

    Τα μοναδικά κέντρα αντίδρασης βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην εξουσία . Ο κόσμος αγανακτεί για την γαλάζια και την πράσινη μαφία που καταλαμβάνει το κράτος και το ρημάζει. Αυτή είναι η αιτία των αντιδράσεων του Δεκεμβρίου. Αγανακτεί επίσης με όσους είναι προσκολλημένοι σε αυτά τα κέντρα αντίδρασης.

    Η θέση των Γεωπόνων στο παραγωγικό σύστημα καθορίζεται απο τις αρμοδιότητες που τους έχουν παραχωρηθεί.
    Δεν μας επιτρέπεται να εργαστούμε σε αντικείμενα που δεν έχουμε. Η ατομική δυνατότητα για εργασία γεωπονική είναι αδύνατη.

    Στην εργασία έχει επιβληθεί ισοπέδωση μέσω κομματικών διαύλων, οποιαδήποτε προσπάθεια να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές ενός γεγονότος αυτοί που το καταγγέλλουν και σαν αθώοι αυτοί που το δημιούργησαν καταντά αστεία.

    Οι γεωπόνοι στις κινητοποιήσεις τους αρθρώνουν προτάσεις πολύ ξεκάθαρες όμως δεν ευνοούν τις μπίζνες των Υπουργών, γιατί δεν ευνοούν το πλιάτσικο του Δημοσίου χρήματος. Αν συνεχίσεις να παρακολουθείς την ιστοσελίδα θα βλέπεις τις σχετικές αναρτήσεις.

    Και κάτι προσωπικό
    Στην αρχή νομίζοντας ότι είσαι ακόμα στον μικρόκοσμό σου, εμφανίζεσαι κυνικός υπερασπιστής των βυσμάτων κάνοντας ανοικτή παραδοχή οτι ανήκεις σε αυτούς που έχουν τώρα την κουτάλα, επιπλέον παραδέχεσαι οτι δεν αξίζεις τα λεφτά που παίρνεις από το δημόσιο.
    Όταν τα επιχειρήματα σου τελειώνουν φοράς την μάσκα σου και μεταμφιέζεσαι, σε αξιοκρατικά εξειδικευμένο στέλεχος.
    Το έχουμε μάθει το παιχνίδι των χαμαιλεόντων το βλέπουμε συνέχεια στις υπηρεσίες μόνο που τώρα δεν έχεις πουθενά να κρυφτείς.
    Μην φοβάσαι
    Δεν έχει ονοματιστεί κανένα όνομα βύσματος άλλα όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται κιόλας, αναγνωρίζοντας μερικά από τα καταγγελλόμενα στον εαυτό του νόμισες ότι σε κατάγγειλαν επώνυμα.

    Οι Γεωπόνοι έχουν μια νέα γεννιά συναδέλφων μαζί τους, που πρέπει να ελπίζουμε πολλά απο αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένώ τα παρδαλά είναι αγίες. Απορρώ πότε πρόλαβαν τα γαλάζια παιδιά να ρημάξουν το κράτος. Μήπως να θυμίσω το Χρηματιστήριο, την μετάταξη σε μία νύχτα των Υπαλλήλων του Υπουργείου στις Ν.Α., το φαγοπότι με τα Μητρώα (Αγροτών, Ελαιοκομικό, Αμπελουργικό) το φαγοπότι των επιδοτήσεων, το ξεχαρβάλωμα των ενώσεων και συνεταιρισμών, τη σύγχρονη εξορία μεταθέσεων υπαλλήλων σε ακριτικές περιοχές για "τις ανάγκες της Υπηρεσίας".
    Οσο για τη θέση των γεωπόνων στο παραγωγικό σύστημα αυτή καθορίζεται από την ύπαρξη προτάσεων για την επαγγελματική αναβάθμιση και από δυνατούς συλλογους με άποψη. Οπως οι μηχανικοί έχουν γίνει απαραίτητοι και διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο σε κάθε φορέα έχουμε απεμπολίσει κάθε δυνατότητα εκφοράς γνώμης και άποψης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Εχουμε εκμηδενιστεί σε μία αμιγώς αγροτική χώρα και μου μιλάτε ότι δεν μπορείτε να πάτε πέρα από αρμοδιότητες που έχουν παραχωρηθεί.
    Περιμένετε όταν σας ενημερώσουν από την καθοδήγηση να μας πείτε τις θέσεις σας. Εφευρίσκετε εχθρούς, βύσματα, λαμόγια και σαν σύγχρονοι δον κιχώτες εφορμάτε εναντίον τους με τις στρατιές των κουλάκων να σας ακολουθούν αλλαλάζοντας.
    Διαστρεβλώνετε ότι δεν καταλαβαίνετε (ίσως γιατί δεν σας το έχουν εξηγήσει) και δείχνετε με το δάχτυλο τους ενόχους που εκ των προτέρων οι ίδιοι έχετε ορίσει.
    Η νέα γενιά συναδέλφων δεν έχει καμία σχέση με ότι παρουσιάζεται σε αυτό το βόρβορο που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τους γεωπόνους δημοσίους υπαλλήλους.
    Μάλλον κάποιο παραμάγαζο της Χαριλάου Τρικούπη ή της Κομουνδούρου είναι.
    Να το χαίρεστε και αλλάξτε ρεπερτόριο.
    Θλιβεροί αγωνιστές.
    Αν μου υποδείξεις ποιες προτάσεις αρθρώνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://geoponosnet.blogspot.com/2009/01/blog-post_12.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι εγώ αν πίστευα οτι η Ν.Δ. δεν πρόλαβε να κάνει σκάνδαλα θα θεωρούσα όσους το λένε βόρβορο.
    Τα χρήματα όμως απο τα ταμεία μας τα φάγανε με τα δομημένα ομόλογα γαλάζιοι χρηματιστές με την βοήθεια του Υπουργού οικονομίας.
    Η επιτροπή ανταγωνισμού είχε κουμπάρους ,και το Βατοπέδιο είναι πρόσφατο και το θυμόμαστε.

    Όσοι αρνούνται τα σκάνδαλα είναι αυτοί που είναι με την κουτάλα στο χέρι. Μόνο αυτοί έμειναν να φωνάζουν υπέρ της Κυβέρνησης.
    Ακόμα και οι βουλευτές είναι επίφοβοι και δεν τους αφήνουν να μπουν στην βουλή μην τυχόν και ψηφίσουν για προανακριτική επιτροπή.
    Η διοίκηση της χώρας είναι σάπια και μόνο οι τυφλοί δεν το βλέπουν πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή