Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Απεργούν οι υπάλληλοι στον ΕΦΕΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ, στη συνεδρίαση της 20 Ιανουαρίου 2009, αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας, για την Πέμπτη και Παρασκευή 22 και 23 Ιανουαρίου 2009, με αφορμή την υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Γιατί η Κυβέρνηση, χωρίς ... δημόσια διαβούλευση, καταστρατηγώντας κάθε δημοκρατική αρχή, προχωράει στη μονομερή και αυταρχική εκπόνηση νομοθετημάτων.

Για άλλη μια φορά, χωρίς σχεδιασμό και συγκεκριμένη στόχευση και καθαρά για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους αποφάσισε την υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Γιατί, ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι ενοποιούνται όλοι οι έλεγχοι από το χωράφι έως το ράφι, είναι κίβδηλος και παραπλανητικός, γιατί:

δεν στοχεύει στο ενιαίο του ελέγχου, αφού η ενοποίηση αυτή δεν περιλαμβάνει το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας (τελωνεία, νομαρχίες, Γενικό Χημείο του Κράτους, Υπουργείο Υγείας κλπ).

δηλώνει την εκ των προτέρων αντιμετώπισή του ΕΦΕΤ ως έναν ακόμα αμιγώς ελεγκτικό μηχανισμό, γεγονός που αντιβαίνει στο σκοπό, το ρόλο και τις αρμοδιότητες που έχουν θεσμοθετηθεί στον ιδρυτικό του νόμο.

Όσο αφορά τη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία η υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο ΥΠΑΑΤ «είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της Ευρώπης» προφανώς ο πρώην Ευρωβουλευτής θεωρεί επιτυχημένο το μοντέλο της Τσεχίας, Εσθονίας και Ουγγαρίας και όχι της Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Φινλανδίας, Αυστρίας, Βελγίου, Πορτογαλίας, Ισπανίας, όπου ο αντίστοιχος ΕΦΕΤ είτε είναι ανεξάρτητος είτε ανήκει σε Υπουργεία εκτός του Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολυδιαφημιζόμενης επανίδρυσης διαλύει με χαρακτηριστική ευχέρεια όλα όσα με τόσο κόπο πετύχαμε τα τελευταία 10 χρόνια ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην στοχευμένη ανασφάλεια του καταναλωτή εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

  1. http://www.politonsymaxia.gr/?p=518

    ΜΠΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ

    της Σουλτάνας Τάτσικα
    Γεωπόνος Επ. Τροφίμων, MSc
    Γενική Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή