Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Τους συμβασιούχους βάζουν μπροστά για να δωθούν τα λεφτά στους αγρότες με πατέντες

Αντιγράφουμε από τον agroanergo

Πριν λίγο στο mega channel δημοσιογράφος ανέφερε οτι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν βάζουν την υπογραφή τους για τα 500 εκατομμυρια ευρώ!

Δεν έγινε όμως καμιά αναφορά ότι οι γεωπόνοι αυτοί στην πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι.

Το blog από χθες πρώτο φωνάζει για το σημαντικό του θέματος, ότι οι γεωπόνοι συμβασιούχοι θα αναγκασθούν να υπογράψουν για κάτι που δεν υπάρχει.


ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.


Το πακέτο με τα 500 εκ. ευρώ θα δοθεί στους αγρότες όπως ήδη έχει εξαγγείλει ο Υπουργός κ.Χατζηγάκης μέσω του ΕΛΓΑ με το σύστημα των ...... απoζημιώσεων.

Η ενίσχυση "βοήθειας" του αγροτικού εισοδήματος βαφτίζεται με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, καταστροφή από καιρικά φαινόμενα,αντίθετα με τις επιταγές της Ευρωπαικής ένωσης,και από συμβασιούχους Γεωπόνους θα ζητηθεί να φέρουν εις πέρας το ελεγκτικό έργο.

Στη χώρα του παραλόγου οι συνάδελφοι γεωπόνοι εκτιμητές,θα επωμισθούν την ευθύνη να εκτιμήσουν και να υπογράψουν για κάτι που στην πραγματικότητα δεν υφίσταται.

Η Κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τα μπλόκα με τις πλάτες των συμβασιούχων,και θα τους αναγκάσει να υπογράψουν με εντολές των προισταμένων-εποπτών τα πορίσματα φυτικού κεφαλαίου με ποσοστά ζημιών που θα υπαγορευθούν,ανά είδος καλλιέργειας.

Το 70% του συνόλου των εργαζομένων του ΕΛΓΑ καλύπτεται κάθε χρόνο με συμβασιούχους(670 τον αριθμό) και την ευθύνη για την υπογραφή των πορισμάτων φέρουν οι ίδιοι.

Η Κυβέρνηση και ο κ.Παυλόπουλος με το περίφημο Π.Δ 164/2004 διαλαλεί ότι οι όμηροι συμβασιούχοι του ΕΛΓΑ δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,αλλά τόσα χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τρέχουν για να καλύψουν ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ την κομματική αγροτική πολιτική τους.

Να παρέμβει ο Σύλλογος εργαζoμένων του ΕΛΓΑ,ο Σύλλογος των Συμβασιούχων,το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και να μην δεχτούν να συμμετέχουν σε αυτήν την απάτη.

Είναι η στιγμή για την διεκδίκηση των δικών μας αιτημάτων!

1 σχόλιο:

  1. Είναι λάθος ν΄ακούγεται ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις θα σταματήσουν και μάλιστα από υπεύθυνα χείλη. Δεν μπορεί να ασκηθεί ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ χωρίς επιδοτήσεις! Σε καμία χώρα του κόσμου δεν ασκείται αγροτική πολιτική χωρίς κρατική παρέμβαση, ακόμη και στις ΗΠΑ ( στο πλέον φιλελεύθερο καθεστώς ) υπάρχουν και θα υπάρχουν επιδοτήσεις!
    Αυτό που χρειάζεται όμως είναι να λειτουργήσει το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ το οποίο εφαρμόσθηκε στην πρώτη θητεία Χατζηγάκη (1990-1992 )και μετά κακώς σταμάτησε την λειτουργία του. Αποψη μου είναι ότι το όργανο αυτό πρέπει να θεσμοθετηθεί επίσημα!
    Για να εφαρμοσθεί μία αγροτική πολιτική πρέπει να απαντάει σε τρία ερωτήματα:
    1. Τί προϊόν θα παράγει ο Αγρότης;
    2. Πού θα παράγεται το συγκεκριμμένο προϊόν(ζώνες καλλιέργειας);
    3. Πόσο θα παράγεται;
    Ίσως αυτά πριν μερικά χρόνια ν΄ακούγονταν ''παράξενα'', σήμερα όμως σε περίοδο οικονομικής κρίσης παγκόσμιας όλα μπορούν να γίνουν!

    Π. Βουλευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή