Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ανοικτή επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ για την άνοδο των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Οι αγρότες της Κρήτης αποφάσισαν να επισκεφτούν αύριο το Πρωθυπουργικό Μέγαρο και εσάς προσωπικά. Εμείς οι γεωτεχνικοί της Κρήτης, που ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή μαζί τους, γνωρίζουμε τα προβλήματά τους και βιώνουμε ως άτομα και ως επιστημονικός κλάδος ανάλογες καταστάσεις, κατανοούμε την πρωτοβουλία τους. Αναζητούν σε σας προσωπικά την ελπίδα. Το τελευταίο καταφύγιο ίσως για την ικανοποίηση του πληγωμένου τους φιλότιμου.
Είμαστε βέβαιοι ότι όλη η διαδικασία της επίσκεψης, θα κινηθεί μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια της ......συνταγματικής μας νομιμότητας. Ειρηνικά. Και κόσμια όπως επιβάλει ο πολιτισμός των απλών ανθρώπων της Κρήτης και όχι μόνο. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι ο κρατικός μηχανισμός που καλύπτει την νομιμότητα και την ασφάλειά σας, αξιολογώντας σωστά το παραπάνω, θα αποφύγει ενέργειες που πιθανόν να χαλάσουν την όμορφη εικόνα μιας μαζικής μεν, αλλά ειρηνικής και πολιτισμένης επίσκεψης.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με όλο το σεβασμό, αλλά και το θάρρος, παρακαλούμε να μην διστάσετε να δεχτείτε την αντιπροσωπεία των αγροτών που θα θελήσει να συνομιλήσει μαζί σας. Η θετική σας ανταπόκριση στην παράκλησή μας, τιμά στο πρόσωπο των αγροτών την Κρήτη. Τιμά την ενδοχώρα της. Τιμά την ύπαιθρο. Τιμά την αγροτιά όλης της χώρας που δοκιμάζεται από μια κρίση διαρκείας. Ίσως είναι και μια ευκαιρία. Οι αγρότες μας με απλά λόγια μεν, αλλά και με παρρησία, ευγένεια αλλά και με θάρρος, με σεβασμό στο πρόσωπο και στο υψηλότατο αξίωμά σας, θα διατυπώσουν τα αιτήματά τους και θα σας κάνουν γνωστή την πραγματική εικόνα της κρητικής υπαίθρου, χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς υπερβολές.
Εμείς θα επιθυμούσαμε να μην τους απογοητεύσετε, απαντώντας αρνητικά στο αίτημά τους. Ξέρουν και οι ίδιοι πως και η πλήρης ικανοποίηση του αιτήματός τους δεν ισοδυναμεί παρά με μια απλή βοήθεια, μια ανακούφιση. Με την έννοια αυτή η ικανοποίηση του αιτήματος δεν είναι ίσως τίποτα άλλο παρά η επούλωση μιας πληγής στο φιλότιμό τους, και μια τόνωση της αξιοπρέπειάς τους.
Τέλος με την ευκαιρία σας δηλώνουμε ότι η αγροτική οικονομία του τόπου εξακολουθεί να πορεύεται στις συμπληγάδες μιας συνεχιζόμενης και βαθιάς κρίσης. Υπάρχει διέξοδος απ’ αυτή την κρίση. Και υπάρχει και ο δρόμος της αναγέννησης της υπαίθρου. Προϋποθέτει όμως μια νέα πολιτική ικανή να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.




Για τη Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης
Ο Πρόεδρος


Καμπιτάκης Κων/νος

2 σχόλια:

  1. Βρόντο που θέλουνε. Κλωτσιά στο πισινό να πέσουν στη θάλασσα και να γυρίσουν κολυμπόντας απο κει που'ρθαν. Ακούς εκεί θράσος να θέλουν να δουν κοτζάμ πρωθυπουργό και να υποβάλουν αιτήματα οι ανάγωγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλύτερο θα ήτανε να ζητήσουν να τους μοιράσει τα 20000 στρέμματα της Μονής Τοπλού , να σκάσει και ο Μητσοτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή