Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για τον Κοντό

Επιστολή ΠΟΓΕΔΥ, ΠΕΓΔΥ, ΠΕΔΔΥ, στον Πρωθυπουργό
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρου Κοντού, να ποινικοποιήσει για δεύτερη φορά τη συνδικαλιστική δραστηριότητα των Σωματείων μας, καταθέτοντας αγωγές με τις οποίες ζητά τεράστια ποσά από τους Προέδρους και τους Γενικούς Γραμματείς των Σωματείων μας.

Συγκεκριμένα ζητά τον καταλογισμό ευθυνών για το περιεχόμενο δελτίου τύπου που αφορά στην «υπόθεση βατοπαιδίου» που εκδόθηκε από τα Σωματεία μας την 16η Σεπτεμβρίου 2008, θεωρώντας ότι υπάρχουν ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί για το πρόσωπό του.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τα σωματεία μας εκτίμησαν ιδιαίτερα τη ... δημόσια δήλωσή σας, για ανάληψη πολιτικών ευθυνών για το θέμα αυτό και ευελπιστούσαμε ότι ο πρώην Υπουργός θα αναλάμβανε και αυτός με παρρησία τις ευθύνες που του αναλογούν .
Αντ΄ αυτού με έκπληξη και αγανάκτηση κληθήκαμε να παραλάβουμε τις επίμαχες αγωγές και δεν κατανοούμε ούτε τη σκοπιμότητα της ενέργειας, ούτε τη χρονική συγκυρία άσκησης του ένδικου αυτού μέσου .
Διάχυτο είναι το αίσθημα αγανάκτησης και πικρίας στους χιλιάδες Γεωτεχνικούς από την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του πρώην Υπουργού.
Όλοι κατανοούν τη δυσχερή πολιτική θέση, στην οποία έχει περιέλθει, από την εξέλιξη της υπόθεσης , όμως δεν μπορεί να καταφεύγει σε τέτοια μέσα για την αποφυγή των ευθυνών του. Προβληματιζόμαστε ποιους εξυπηρετεί η διατήρηση στην επικαιρότητα με τέτοιες ενέργειες, του θέματος αυτού που συγκλόνισε επί μεγάλο χρονικό διάστημα την ελληνική κοινωνία.
Η προσπάθεια επικοινωνιακής αξιοποίησης της απαράδεκτης αυτής ενέργειας εκτιμάμε ότι θα πέσει στο κενό γιατί οι πάντες γνωρίζουν τα γεγονότα και τον τρόπο χειρισμού της «υπόθεσης του Βατοπαιδίου» από τον έχοντα την αρμοδιότητα "πολιτικής γής", πρώην Υπουργό .
Επίσης η προσπάθεια να απεμπλακεί από το θέμα αυτό, με το σκεπτικό ότι πρώτος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, πέφτει στο κενό γιατί η ελληνική κοινωνία γνωρίζει σήμερα την διαχρονική εξέλιξη του θέματος, αφού αυτό συζητήθηκε διεξοδικά τόσο στη Βουλή, όσο και στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος η προσπάθεια να φιμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να επιβληθεί ένα κλίμα ιδιότυπης τρομοκρατίας σε βάρος μας, αντανακλά στο σύνολο των Γεωτεχνικών και θα αντιμετωπιστεί δυναμικά από το Γεωτεχνικό Κόσμο.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθυνόμαστε στο θεσμικό σας ρόλο και αναμένουμε τη συμπαράστασή σας για την προστασία και τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι αν το θέμα συνεχίσει τη δικαστική οδό, θα έχουμε τη συνδρομή σας στην άδικη, αντισυνδικαλιστική και άσκοπη ενέργεια του πρώην Υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου