Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Δύο Δελτία Τύπου απο την ΠΑΣΚ Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Λάρισα 4/3/2009
Προς:
Ειδικό Γραμματέα Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων κ. Συμπέθερο Ιωάννη,
Αμαλιάδας 17, 11523, Αθήνα
Κοιν. ΜΜΕ

Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας διαμαρτύρεται για ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΑΤΩΝ του ΥΠΕΧΩΔΕ. Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα του τύπου ότι επίκειται στελέχωση της υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ:
Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων του Νομού Λάρισας διαμαρτύρεται ώστε να προβλεφθούνε πολλές θέσεις γεωπόνων ΠΕ . Δεν ξέρουμε τι θα ... προβλέπει ακόμα ο νέος κανονισμό και οργανόγραμμα της υπηρεσίας. Σεβόμαστε τις ανάγκες για την πλήρωση των υπολοίπων θέσεων από επιστήμονες με συναφές γνωστικό αντικείμενο, αλλά αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις γεωπόνων, θα συνεχίσει να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το νερό ! Ειδικά όταν στο νομό Λάρισας υπάρχουνε γεωτρήσεις σε βάθος 400 μέτρων, αλλά είναι ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα του υδροφόρου ορίζοντα και του κινδύνου ερημοποίησης που απειλεί το νομό μας, αλλά και αρκετούς άλλους νομούς πχ Καρδίτσας, Αργολίδος.
Ζητούμε
- Στη κεντρική υπηρεσία υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ το 20 % να πληρωθεί από γεωπόνους ΠΕ με εξειδικευμένο αντικείμενο βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να ξεπεράσει το 60%
-Να ενισχυθεί ο ρόλος της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων στην πολιτική του νερού και να ενημερωθούμε δημόσια με διαβούλευση για τα μελλοντικά της σχέδια
- Να στελεχωθούνε και οι υπόλοιπες 13 υπηρεσίες Διευθύνσεις Υδάτων της κάθε Περιφέρειας με γεωπόνους

Οι Γεωπόνοι με την επιστημονική τους κατάρτιση και γνώση, είναι δομικός κρίκος της πολιτικής για το νερό και πρέπει να στελεχώσουν τις υπηρεσίες νερού όπου και αν αυτές ανήκουν, στην Αθήνα ή στην Περιφέρεια. Άλλωστε, ο ρόλος τους είναι σημαντικός και έχει αναγνωρισθεί από τους αγρότες, τους πολίτες.

Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας.
Η συντακτική επιτροπή
Μακάς Ντίνος
Μήλιος Νίκος
Μπλιάτσιος Ντίνος
Τζέμος Δημήτρης
Καρακωνσταντίνου Χρήστος
Παπακωνσταντίνου Σωτήρης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Λάρισα 4/3/2009
ΠΡΟΣ Αξιότιμους Κυρίους:
1, κο Μάνθο πρύτανη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης
2, κο Κίττα πρύτανη Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας
3, κο Μουτζούρη πρύτανη Εθνικού Μετσόβειο Πανεπιστημίου Αθήνας
4, κο Ζέρβα πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας
5, κο Γουργουλιάνη πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κοινοποίηση: πολιτικούς φορείς, εφημερίδες, website Ιντερνετ, ΜΜΕ


Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας καταθέτει 5 προτάσεις, με αφορμή την συνάντηση-σύνοδο όλων των πρυτανικών αρχών στο Καρπενήσι στις 7-8 Μαρτίου.
Αξιότιμοι Κύριοι Πρυτάνεις 5 εκ των σημαντικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις παρακάτω 5 προτάσεις που καταθέτουμε και εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία μας.
1) Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, προσόντων, των αποφοίτων των Κολεγίων
2) Να υπάρξει διατήρηση του θεσμού των πανελληνίων εξετάσεων και όχι κατάργηση αυτών όπως ακούγεται τελευταία. Θα μπορούσε να γίνει μια απλούστευση αυτών πχ λιγότερα μαθήματα ή μόνο 4 όπως ήταν την δεκαετία του 1980. Το σύστημα αυτό παραμένει τόσα χρόνια αντικειμενικό και αδιάβλητο, δεν πρέπει να καταργηθεί.
3) Να παραμείνει η δημόσια δωρεάν γ-βάθμια εκπαίδευση.

4) Να γίνει άμεση κατάργηση της βάσης του 10 στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην γ-βάθμια εκπαίδευση. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια εμπόδια και φραγμοί.
5) Οι 3 γεωπονικές σχολές της Ελλάδας με το υψηλό επίπεδο σπουδών τους είναι 5ετούς διάρκειας με πολλές κατευθύνσεις , καθώς οι σχολές των μηχανικών και των ιατρικών επαγγελμάτων που είναι 5ετούς διάρκειας, αλλά και όλων των ελληνικών σχολών 5ετούς διάρκειας να απονέμουν τίτλους επιπέδου master-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ως αναγνώριση και επιβεβαίωση των επί πλέον σπουδών και εξειδικευμένων γνώσεων που παρέχονται από τις αντίστοιχες σχολές.
Θέλουμε να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στην συνάντηση σας στο Καρπενήσι

Όμως ως συνδικαλιστική παράταξη εκφράζουμε εκ των προτέρων την δυσαρέσκεια μας αξιότιμοι κοι Πρυτάνεις εάν οι 2 τελευταίες προτάσεις μας δεν θα είναι στην ατζέντα της συνάντησή σας και της διαβούλευσή σας.

Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας , η συντακτική επιτροπή:
Μακάς Ντίνος
Μήλιος Νίκος
Τζέμος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου