Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Απόφαση Ευρωπαικού Δικαστηρίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
(ΠΟΣΕΥΓ)
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Η απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι καταδικαστική για τη χώρα μας, όπως αναμενόταν, αφήνοντας έκθετη την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία παρενέβη πλημμελώς και χωρίς ουσιαστικά στοιχεία, προκειμένου να αντικρούσει την θεμελιώδη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο.
Βασικός στόχος της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εκτός από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών είναι να θεωρηθεί ότι η ...ασφάλιση των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι επαγγελματική και άρα χάνεται ο κοινωνικός της χαρακτήρας και η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Η Ελληνική Κυβέρνηση με την κατ’ αρχή αποδοχή του επιχειρήματος από το Υπουργείο Εξωτερικών και την απροθυμία να ανταδικήσει με συγκεκριμένα επιχειρήματα, φέρει την κύρια ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη και φαίνεται να στηρίζεται σε αυτή την απόφαση, για να χτυπήσει το ασφαλιστικό σύστημα των υπαλλήλων του Δημοσίου.
Η Κυβέρνηση με τον όλο χειρισμό της και με την αποδοχή της Κοινοτικής Οδηγίας 54/2006 όσον αφορά το σκέλος για τα ασφαλιστικά δικαιώματα. έχει πλέον ακέραια την ευθύνη και θα πρέπει. να απαντήσει άμεσα στο θεμελιώδες ερώτημα αν αποδέχεται ότι η ασφάλιση στο Δημόσιο παραμένει κοινωνική ή είναι επαγγελματική.
Επίσης σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εγγυηθεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών για να μην οδηγηθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες σε πρόωρη φυγή με διαλυτικό αποτέλεσμα στα ασφαλιστικά Ταμεία και τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Το διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί την κυβέρνηση εγγυηθεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης των εργαζομένων στο δημόσιο, τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών.
Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ--ΓΣΕΕ στις 2 Απριλίου και στο συλλαλητήριο την ίδια ημέρα στο Πεδίο του Άρεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου