Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ιντερνετ για τους αγρότες

Αφού το Σύζευξις σέρνεται , το δὐκτιο του υπουργείου ζορίζεται ας αποκτήσουν τουλάχιστον οι αγρότες Ιντερνετ.

Απο agroschannel
Προτεραιότητα μέχρι το 2010 , το 30% του αγροτικού πληθυσμού της ΕΕ που δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο να μπορεί να κάνει χρήση της τεχνολογίας έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην ανακοίνωσή της, η Κομισιόν περιγράφει τα οφέλη που μπορούν να αντλήσουν οι επιχειρήσεις και τα άτομα που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, ιδίως αγροκτήματα και παραγωγοί τροφίμων από την καλύτερη πρόσβαση των αγροτικών περιοχών στις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών, όπως το ... Διαδίκτυο.
Η Επιτροπή περιέγραψε τρόπο κατά τον οποίο θα χρησιμοποιήσει τα προγράμματα στήριξης που διαθέτει για να ενισχύσει τα δίκτυα και τις υπηρεσίες διαδικτύου στις αγροτικές περιοχές και κάλεσε τα κράτη μέλη να πράξουν ομοίως. Όπως ανέφερε, η καλή πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να μειώσει την απομόνωση των αγροκτημάτων και των επιχειρήσεων στην ύπαιθρο, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να τις καταστήσει ανταγωνιστικότερες λόγω πρόσβασης στις διεθνείς αγορές και ταχύτερων και αποδοτικότερων συναλλαγών.
Συμπληρωματικά με τη σημερινή ανακοίνωση για την καλύτερη πρόσβαση των αγροτικών περιοχών σε σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών, η Επιτροπή οργανώνει ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για την ευρυζωνικότητα στο Τορίνο στις 2-3 Απριλίου 2009. Στο εν λόγω συνέδριο θα συμμετάσχουν η Επιτροπή, εθνικές και περιφερειακές αρχές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για να συζητήσουν τις αυξανόμενες επενδύσεις της Ε.Ε. στην ευρυζωνικότητα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας και τις πολιτικές που θα συμβάλουν στην επίτευξη της κατά 100% κάλυψης των αγροτικών περιοχών από ευρυζωνικά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου