Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Το Δελτίο τύπου που δεν άρεσε στον Κοντό

Επειδή δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα αυτή η ιστοσελίδα σας παρουσιάζουμε το Δελτίο Τύπου του Σεπτεμβρίου του 2008 για το οποίο ο Κοντός προχωράει στις αγωγές.


Αθήνα 16-09-2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι γεωτεχνικοί Του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), των Περιφερειών και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είναι ανάστατοι από τα τελευταία γεγονότα και κυρίως από τον αποχαρακτηρισμό δασών και την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας στη Μονή Βατοπεδίου και ιδιώτες.
Οι γεωτεχνικοί περιμένουν ακόμη απαντήσεις και προκαλούν τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Αλέξανδρο Κοντό να δημοσιοποιήσει τυχόν εμπλεκόμενα μέλη μας, που είτε τον παραπλάνησαν, είτε συμμετείχαν κατά τον οποιανδήποτε τρόπο σε παράνομες διαδικασίες.
Οι γεωτεχνικοί δεν ανέχονται να τους αποδίδονται ευθύνες για θέματα που χειρίσθηκαν αναρμόδιες υπηρεσίες και άσχετοι υπάλληλοι και απαιτούν να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση των παραχωρήσεων και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν.
ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης ας σταματήσουν να κρύβονται και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουν επιτέλους, με παρρησία και υπευθυνότητα, να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό, για τις δικές τους πρωτοβουλίες. Κυρίως για τις εντολές που έδωσαν σε αναρμόδιες υπηρεσίες και υπαλλήλους, ώστε με εναρμονισμένες γνωμοδοτικές πρακτικές, να συνεργήσουν στον παράνομο αποχαρακτηρισμό δασών και στην παραχώρησή τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η ακολουθούμενη τακτική τους, να μεταχειρίζονται ευνοϊκά και να εκμεταλλεύονται τις φιλοδοξίες υπαλλήλων για έκνομους σκοπούς, βλάπτει ανεπανόρθωτα το δημόσιο συμφέρον και στοιχειοθετεί σοβαρές ποινικές ευθύνες.

ο Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός οφείλει να απαντήσει στα μέχρι σήμερα αναπάντητα ερωτήματα, που από 3-9-2008 του θέσαμε και επιπλέον να ...απαντήσει:

1. Αληθεύει έτι οι παρανομήσαντες υπάλληλοι, όχι μόνο δεν παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη, αλλά απεναντίας ανταμείφτηκαν με την τοποθέτησή τους σε καίριες επιτελικές θέσεις;
2. Αληθεύει ότι η εμπλεκόμενη, με τους παράνομους αποχαρακτηρισμούς δασών, πρώην Διευθύντρια της Δ/νσης Πολιτικής Γης, είναι η ίδια που χειρίστηκε και τις πιστώσεις του Ειδικού Λογαριασμού «κατασκευής κτιρίων και εφαρμογής προγραμμάτων εποικισμού —αναδασμού»;
3. Πού και πως κατανεμήθηκαν οι πόροι του Ειδικού αυτού Λογαριασμού, τον οποίο διαχειριστήκατε τόσο ως Υφυπουργός, όσο και ως Υπουργός;
Ο Υπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να απαντήσει στα δημόσια τεθέντα ερωτήματά μας, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προάσπιση του κύρους των γεωτεχνικών υπηρεσιών και των μελών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου