Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ στις 2-4-2009

ΠΟΓΕΔΥ -ΠΟΣΕΥΓ - ΠΟΤΔΥ
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και σι συνταξιούχοι είναι τα μόνιμα θύματα της εισοδηματικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Δέχονται την επίθεση και καλούνται να πληρώσουν την κρίση τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα όταν σι «έξυπνοι» φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν.
Βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της προσπάθειας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα φορτώνοντας για άλλη μια φορά τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.
Τρία είναι τα χαρακτηριστικά των μέτρων της ...Κυβέρνησης:
1.- Το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και η καθήλωσή τους στο μέλλον.
2.- Η επανάληψη και στο Δημόσιο των ρυθμίσεων που έγιναν στις ΔΕΚΟ με την προώθηση νέου μισθολογίου μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους με βασικό στόχο το διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζομένων.
3.- Η μείωση του μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση του προσωπικού που εργάζεται με ελαστική μορφή εργασίας και έχει προσληφθεί με πελατειακά κριτήρια με συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και με μεγαλύτερα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι κοινωνικές παροχές για υγεία, παιδεία και κοινωνική πρόνοια περιορίζονται με συνέπεια την περαιτέρω αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων.
Η δημόσια διοίκηση υποβαθμίζεται συνεχώς εξαιτίας των ιδιωτικοποιήσεων, του περιορισμού των πόρων για χρηματοδότηση και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Οι προσλήψεις όχι μονίμου προσωπικού αλλά μόνο συμβασιούχων έργου, stages, μερικής απασχόλησης κυριαρχούν.
Αυτό έχει σαν συνέπεια την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών την ενίσχυση των πελατειακών σχέσεων, την περαιτέρω παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο αλλά και την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.
Η γυναίκα δημόσιος υπάλληλος που έχει επιφορτιστεί με τα διπλά βάρη της εργασίας και της οικογένειας κινδυνεύει με τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης να παραμείνει στο δημόσια για πολλά ακόμη χρόνια.
Η πολιτική αυτή είναι ομολογία χρεοκοπίας και αδυναμίας άσκησης σοβαρού και υπεύθυνου κυβερνητικού έργου, είναι ισοπέδωση του συστήματος του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων, είναι η ταφόπλακα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και σε ότι έχει απομείνει όρθιο.
Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι η αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.
Κ απεργία στις 2 του Απρίλη θα είναι η αφετηρία νέων δυναμικών αποφασιστικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών συμμετέχουν και καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 2 Απριλίου 2009 και στην συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του ʼρεως.
Όλοι στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως

1 σχόλιο:

  1. Καλά, ούτως ή άλλως τη Μεγάλη Παρασκευή δεν είναι αργία; Πουλημένες ηγεσίες, πουλημένοι συνδικαλιστές.
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή