Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 25-2-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΑΔΕΔΥ ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 25.2.209 Αθήνα 3.2 . 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πολιτική καταστολής που αναδεικνύεται καθημερινά με τις επιθέσεις των ΜΑΤ στην τελευταία διαδήλωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τώρα στους αγρότες και συνδυάζεται με τη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων περί καταχρηστικών και παράνομων απεργιών, πρόσφατα με την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποτελεί επικίνδυνη διολίσθηση, μεταλλαγή και εξέλιξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαντά με νέα απεργία (24ωρη) στις 25 Φεβρουαρίου.

Η πολιτική που με καταστολή διαχειρίζεται τους συλλογικούς αγώνες και τα δίκαια αιτήματά τους, επιχειρεί την επανέκδοση και ενίσχυση της θεωρίας του κοινωνικού αυτοματισμού, της ... διαίρεσης, με πρώτο στόχο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Η υποβάθμιση της Δ.Δ., η υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, η αναξιοκρατία, η κομματική χειραγώγηση, το πελατειακό σύστημα που υπηρετείται από τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, τη διαμεσολάβηση καθιστούν προβληματική, δαπανηρή, αναποτελεσματική τη Δ.Δ.

Η προσπάθεια του λαϊκισμού στο ρόλο του θύτη να τοποθετήσει και να στοχοποιήσει το θύμα, τον εργαζόμενο, δεν πρόκειται να περάσει, απομονώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που γνωρίζει ότι η διέξοδος είναι στην αλληλεγγύη των αγώνων και όχι τα πλαστά διλλήματα ή τις προπαγανδιστικές πρακτικές των κυβερνήσεων για την αποφυγή ανάληψης των ευθυνών για τα αδιέξοδα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου