Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Με αφορμή την εκπομπή του Μπαξεβάνη

Προσπάθησε ο άνθρωπος να δείξει όλες τις απόψεις. Τελικά τι είναι τα blogs? Μην είναι οι κάμποι μην είναι τα βουνά? Προσφέρουν υποκειμενική ενημέρωση με γνώμονα τους δικούς τους σκοπούς με πολλές εμμονές και ξεκατινιάσματα... Επιπλέον μπορεί να είναι και επικίνδυνοι επειδή πολλοί άνθρωποι παίρνουν την πληροφορία αφιλτράριστη και την ακολουθούν κατά γράμμα νομίζοντας ότι είναι έγκυρη. Ακούστηκε βέβαια ότι πρόκειται για τη νέα τάση στην ενημέρωση που μπορεί να είναι και επαναστατική λόγω του ότι ο ίδιος ο πολίτης εκφέρει τη δική του άποψη για τα γεγονότα και πολλές φορές έχει τέτοια δυναμική που τα επηρεάζει. Η δική μου άποψη είναι ότι η επανάσταση είναι το ίδιο το internet και έχει συντελεστεί εδώ και πολλά χρόνια ενώ τα blogs είναι μία μορφή της επανάστασης που φέρνει. Θα δούμε ακόμα πολλα.Οι κυβερνήτες που κόπτονται ποιός θα φέρει τις νέες τεχνολογίες στον πολύ κόσμο σκάβει το λάκο τους. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά αυτά που ξέρουμε θα ξεχαστούν. Βέβαια είμαι απαισιόδοξος για το τι θα γίνει αλλά μου αρέσει να γκρεμίζονται στερεότυπα και παγιωμένες ιδέες. Βέβαια και τα blogs έχουν την αυτολογοκρισία τους και η καινούρια επανάσταση πιθανόν να έρθει όταν καταργηθούν οι λογοκρισίες και οι administrators και οι moderators (σόρυ για το καρφί ρε admin) Το πως δεν το ξέρω αλλά σήμερα συνάντησα blog που ενώ το διάβαζα τώρα πρέπει να γραφτώ για να μπω σαν αναγνώστης. Ίσως έτσι ίσως με το να γράφει ο καθένας ότι θέλει σαν άρθρο και όχι σαν σχόλιο. Εγώ γράφω καμιά σαχλαμάρα όποτε μου κατέβει αλλά ο admin έχει μία στοιχειώδη υποχρέωση το να συντηρεί το σάιτ με φρέσκο υλικό οπότε δημιουργείται μία υποχρέωση που είναι δύσκολο για ένα άνθρωπο να ανταπεξέλθει. Βέβαια ο ίδιος ο αδμίν είναι αυτός που ξέρει το λόγο που έφτιαξε και συντηρεί το μπλογκ αλλά επειδή γίνεται δημόσιος διάλογος εγώ θα έλεγα να ανοίξει και η συντακτική ομάδα και η θεματολογία.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα συνάδελφε "Δακοκτόνε"
    Θα σε ευχαριστήσω για το ζωντανό σου κείμενο παρότι κι εγώ σαν εξουσιαστής πλέον λόγω θέσης, δέχομαι τα πυρά και τα καρφιά για τους administrators.
    Η δικιά μου γνώμη είναι ότι η ανάγκη ενημέρωσης , ακόμα και για τα πιο απλά, τι λέει δηλαδή το συνδικαλιστικό μας όργανο είναι αναγκαία.
    Αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται, μένουν σε ένα κλειστό χώρο συνδικαλιστών και αρκετοί συνάδελφοι έχουν παντελή άγνοια για αυτές τις αποφάσεις.
    Σπουδαιότερη ακόμα κατά την γνώμη μου είναι η δυνατότητα συζήτησης αυτών των συνδικαλιστικών θεμάτων που προκύπτουν, που δεν θα μπορούσαν να συμβούν παρά σε ένα παρόμοιο χώρο.
    Επί μήνες κάναμε κινητοποιήσεις και δεν ξέραμε τι συμβαίνει στον διπλανό νομό.
    Αυτά τα θέματα που θέλαμε να καλύψουμε όταν φτιάξαμε αυτήν την Ιστοσελίδα εξακολουθούν να ισχύουν σαν αιτίες για να την συνεχίζουμε. Τώρα η Ιστοσελίδα έγινε γνωστή, η επισκεψιμότητά της έχει ανέβει αρκετά και αποτελεί χώρο συζήτησης συναδέλφων για διάφορα θέματα που προκύπτουν.

    Τι θα το κάνουμε αυτό; πως θα το πάμε παραπέρα;
    Δεν ξέρω συνάδελφε, οι ιδέες είναι καλοδεχούμενες.
    Κάθε ανάρτηση που γίνεται από την αφεντομουτσουνάρα σου και από τον τον άλλο διαχειριστή τον "geopono" (που λουφάρει τελευταία) ανοίγει και κάνει πιο πλούσια την Ιστοσελίδα.
    Ξέρεις τι σκέφτηκα; Ένα πρώτο εύκολο βήμα για να ανοίξει αυτός ο χώρος , θα ήταν να κάνεις περισσότερες αναρτήσεις παραδείγματος χάριν.
    Πέρα από αυτό το καρφί απάντησή προς τον "δακοκτόνο" ήδη κάποιοι συνάδελφοι κάλυψαν το ρεπορτάζ από τον χώρο του Κοινοβουλίου κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τον ΕΦΕΤ και αυτή η ενέργεια δείχνει πως θα μπορεί να λειτουργεί για όλους αυτή η Ιστοσελίδα.
    Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ας κατατεθεί μιας και άρχισε η συζήτηση.

    Υ.Γ. Ρε μπαγάσα δεν πιστεύω να θέλεις να αναρτήσεις Πετρούλα και γι αυτό θέλεις να ανοίξει κι άλλο η Ιστοσελίδα. Όχι τίποτα άλλο μη πάει χαράμι ό χρόνος που έκανα να απαντήσω και η δημοκρατικότητά που πούλαγα μέχρι τώρα, κηλιδωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή