Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Εφόδους κάνει ο νέος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Απο την ιστοσελίδα Τσουκνίδα
« ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ…..»


Αυτός ο τίτλος σηματοδότησε το βίντεο της επίσκεψης του «νέου» προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 16/2/2009, στο τοπικό κανάλι PATRA TV.
Ο «νέος» πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο Γρ. Μεσολογγίου, όπου όπως «κατήγγειλε» στο τοπικό κανάλι, περίμενε 20 λεπτά στη σειρά μέχρι να εξυπηρετηθεί από τους υπαλλήλους …… εφόσον υποδυόταν τον άτυχο παραγωγό που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους αδαείς υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ….

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης στην Πάτρα όπου υποδύθηκε επίσης τον παραγωγό …..

Ανέβηκε στον τρίτο όροφο του γραφείου επί της οδού Αθηνών και « έπιασε στα πράσα … » τους υπαλλήλους ως εξής :

τρεις εποχικούς με υπολογιστές να εξυπηρετούν τους παραγωγούς ,

μία μόνιμη υπάλληλο επίσης να εξυπηρετεί παραγωγούς και τους τρεις μόνιμους υπαλλήλους του διοικητικού να εργάζονται στα γραφεία τους .

Στον δεύτερο όροφο επίσης μόνιμος υπάλλήλος - προϊστάμενος εξυπηρετούσε παραγωγούς ……

Τρεις μόνιμοι υπάλληλοι έλειπαν με εντολές εκτός έδρας στα Νομαρχιακά Γραφεία Ηλείας και Αιτ/νιας, για την διευθέτηση των επιτροπών της εξισωτικής αποζημίωσης 2007, οι οποίες ανέρχονται σε 3.800 περίπου.

Ένας υπάλληλος έλειπε με ασθένεια και ένας με ρεπό (από εργασία ΣΚ).

Αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα του προέδρου η αιφνιδιαστική επίσκεψη στο χώρο εργασίας όπως επίσης και ο έλεγχος για το που βρίσκονται οι υπάλληλοι την ώρα της εργασίας τους….

Στοιχειώδης υποχρέωση ενός «νέου» προέδρου πριν «καταδικάσει δημόσια» τον οργανισμό που ανέλαβε να υπηρετήσει, να συζητήσει, να ακούσει, να σκεφθεί τα μεγέθη, τον όγκο εργασίας, την γεωγραφική έκταση που εξυπηρετούν οι συγκεκριμένοι 11 μόνιμοι υπάλληλοι, και το εποχιακό προσωπικό που διαρκώς μεταβάλλεται ………

Στοιχειώδης υποχρέωση ενός «νέου» προέδρου όταν κάνει, στην πρώτη επαφή με το προσωπικό που υπηρετεί τον Οργανισμό, παρατηρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου να το κάνει τουλάχιστον ενώπιον υπηρεσιακών παραγόντων και όχι ενώπιον των υπαλλήλων των ΕΑΣ και παραγωγών που κάλεσε μέσα στο γραφείο.

Σας γνωρίζουμε λοιπόν τα παρακάτω μεγέθη :

Η Περιφερειακή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων καλύπτει 6 Νομούς (Αχαίας, Ηλείας, Αιτ/νιας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου), και 14 ΕΑΣ.

Στην Περιφερειακή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων σήμερα υπηρετούν 11 άτομα μόνιμο προσωπικό στην Πάτρα, 1 υπάλληλος με τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης των μονίμων, 2 στο Μεσολόγγι και 1 στον Πύργο και 20 εποχιακοί υπάλληλοι συνολικά στους 3 Νομούς.

Οι Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης κάθε χρόνο είναι περίπου 126.000 ,

Διοικητικοί έλεγχοι Εξισωτικής 9.000,

Εξισωτική Αποζημίωση 9.000,

Διοικητικές πράξεις 4.000,

Οι Επιτόπιοι Έλεγχοι είναι περίπου 13.000,

Οι Ενστάσεις κάθε χρόνο είναι περίπου 4.000 .

Οι παραγωγοί που επισκέπτονται καθημερινά τα γραφεία της Πάτρας του Μεσολογγίου του Πύργου και εξυπηρετούνται είναι τουλάχιστον 50 άτομα/ημέρα στην Πάτρα, 15 παραγωγοί στο Μεσολόγγι και 15 παραγωγοί στον Πύργο.

Οι παραγωγοί μας επισκέπτονται από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 3:30 μεσημέρι.

Οι ενστάσεις τους ή οι αιτήσεις τους ή οτιδήποτε άλλο καταθέτουν πρωτοκολλούνται πολλές φορές και μετά την λήξη του ωραρίου (μετά τις 3:00).

Τα περισσότερα από τα έγγραφα που θέλουν να καταθέσουν στην υπηρεσία μας τα φωτοτυπούμε εμείς στο μοναδικό φωτοαντιγραφικό μηχάνημα που διαθέτει αυτή την στιγμή η υπηρεσία μας.

Οι υπολογιστές που μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο σύστημα και να εξυπηρετούν είναι 6 σταθεροί και 2 φορητοί.

Ακόμα και οι τουαλέτες μας χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε εμείς όταν τις χρειαζόμαστε…..

Σε ποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου ή οργανισμό έχουν οι πολίτες τέτοια αντιμετώπιση ;;;;;;

Μήπως στην ΔΟΥ , μήπως στην ΔΕΗ, μήπως κάπου αλλού …..

Ναι δεν απαντάμε στα τηλέφωνα … γιατί δεν μπορείς όταν έχεις ουρά παραγωγών μπροστά σου να απαντήσεις και στα τηλέφωνα ……

Παράλληλα όμως τα προσωπικά κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει υπηρεσιακά και χρησιμοποιούνται συνεχώς από παραγωγούς και τις ΕΑΣ.

Να σημειώσουμε δε ότι μέσος χρόνος εξυπηρέτησης κάθε παραγωγού είναι περίπου 20 λεπτά !!!



Ας μας πει ο πρόεδρος που φταίνε οι υπάλληλοι για την ουρά των παραγωγών, για τους φακέλους που είναι στιβαγμένοι παντού μέσα στα γραφεία μας, για το πλήθος των ενστάσεων που συσσωρεύονται κάθε χρόνο στα γραφεία μας, για τους υπολογιστές που δεν έχουμε για να κάνουμε την δουλειά μας, για το σύστημα που ή είναι αργό ή δεν δουλεύει, για τα φωτοτυπικά που δεν έχουμε, για το ότι αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε Σαββατοκύριακα - χωρίς άδεια από την Επιθεώρηση Εργασίας – και να παίρνουμε ρεπό.

Ας μας πει ο πρόεδρος τελικά ποιος έπιασε ποιόν στα πράσα ;;;;;;
___________



ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΠΣΕ ΟΠΕΚΕΠΕ



(To παραπάνω κείμενο εστάλει από συνάδελφο της Πάτρας με την παράκληση να δημοσιοποιηθεί η αλήθεια!)

Ελπίζουμε να υπάρξουν αντιδράσεις και συμπαράσταση στους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω τον κακό, αλλά όσοι δουλεύουν έκτακτοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν πολλά παράπονα απο τους μόνιμους συναδέλφους τους.
    Αυτό συμβαίνει και στον ΕΛΓΑ.
    Οταν σε μια υπηρεσία υπάρχουν ελέχιστοι μόνιμοι και στρατός συμβασιούχων, οι μόνιμοι καβαλάνε το καλάμι και κάθονται πάνω στην πλάτη των εκτάκτων.

    Ο τρόπος που στελεχώθηκαν αυτές οι υπηρεσίες και συνεχίζουν να λειτουργούν , δεν μπορεί να προσφέρει πολλές συμπάθιες για το μόνιμο προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι, όπως τα περιέγραψες συνάδελφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να πιάσεις κάποιους στα πράσα πρέπει να είσαι ο Διευθυντής τους, ή αυτός να σε καταδώσει.
    Όσοι λείπουν είναι με εκτός έδρας αδρά αμειβόμενο και το μόνο που βρίσκεις στο γραφείο είναι η εγκριτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ,ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΤΛ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΚΕΙ!
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ!!!!ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ??ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ "ΕΠΙΣΚΕΨΗ" ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ,ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΤΛ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΚΕΙ!
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ!!!!ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ??ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ "ΕΠΙΣΚΕΨΗ" ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι θέμα ανθρώπου παιδιά και όχι θέσης.
    Δεν είναι όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι με καβαλημένο καλάμι. Με αυτούς που έχουν πρόβλημα οι εποχικοί υπάλληλοι να είστε σίγουροι ότι έχουν τα ίδια προβλήματα και οι μόνιμοι συνάδελφοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή