Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Χρησιμοποιούν πρόχημα τις τροχονομικές παραβάσεις και χτυπούν τους αγρότες. Με κλούβες της Αστυνομίας τους προτείναν να κάνουν την πορεία τους


Απο Ζούγκλα
Δια ασήμαντον αφορμήν η Αστυνομία πυροδότησε την ένταση στο λιμάνι του Πειραιά, απαγορεύοντας σε 1000 αγρότες της Κρήτης να φτάσουν έως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα τρακτέρ τους.

Λίγο μετά τις 8:30 οι αγρότες, που αποβιβάστηκαν από τα πλοία μαζί με τα τρακτέρ τους, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να βγουν από το λιμάνι. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί από νωρίς έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα το λιμάνι να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τους αγρότες να απαντούν με πατάτες, πορτοκάλια, μπουκάλια και κοντάρια από σημαίες.

Εξαιτίας της χρήσης των δακρυγόνων κάποιοι παραγωγοί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο λιμάνι δεν επιτρέπεται η διέλευση ασθενοφόρων.

Τουλάχιστον τρια άτομα τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για τέσσερις προσαγωγές, κάτι που διαψεύδουν τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε στο πόδι η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας πρότεινε στους αγρότες να τους διαθέσει λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα, κάτι όμως που οι αγρότες δε δέχθηκαν.

Αυτή την ώρα αγρότες που έσπασαν τα κάγκελα του λιμανιού στον Άγιο Διονύσιο, βρίσκονται στο δρόμο. Κλειστή η Ακτή Κονδύλη από το ύψος των τρένων έως τον Άγιο Διονύσιο και η οδός Βασιλειάδη.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι την πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας. Κλειστή παραμένει η Αχαρνών στο ύψος του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία των αγροτών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς των ΜΑΤ, παρουσία του εισαγγελέα, καθώς ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει ρητά την διέλευση τέτοιου τύπου οχημάτων στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων.

7 σχόλια:

  1. Ο βουλευτής Χανίων Βολουδάκης έφαγε αρκετες ψιλές μόλις τον πήραν είδηση στο λιμάνι του Πείραια και με το ζόρι τον βγάλαν απ τα χέρια τους να μην τον πετάξουν στη θάλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη τραυματίστηκε πριν από λίγο στο Λιμάνι εκεί που είναι αποκλεισμένοι οι αγρότες. Έριξαν δακρυγόνα και η βουλευτής Κρήτης στο Ηράκλειο τραυματίστηκε κατά λάθος από τρακτέρ! Eίναι το
    λιγότερο ντροπή όλα όσα γίνονται και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη οι αγρότες. Δεν πήγαν για τσαμπουκά αλλά τους ξεσήκωσαν με τα χημικά.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ στο λιμάνι τα ΜΑΤ κ.Μαρκογιαννάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά έχει χαθεί το μέτρο.....Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ότι σε κάθε κινητοποίηση των αγροτών κάποιοι βουλευτές όλων των χρωμάτων εκμεταλλεύονται τις εκάστοτε καταστάσεις.Βλ Χατζηγάκης πάνω σε τρακτέρ κλπ κλπ.Τι δουλειά έχουνε Σκουλάκης,Κουράκης(Δήμαρχος,Σκραφνάκη στην πορεία;Και όλοι τους είναι ΠΑΣΟΚΟΙ.Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά το "χρώμα",αλλά είπαμε υπάρχει ένα μέτρο.Επί 1 βδομάδα υπήρχανε μπλόκα στην εθνικη οδό.Οι λεβέντες κατά τα άλλα Κρήτες,τι ήθελαν να δείξουν πηγαίνοντας με τα τρακτέρ στην Αθήνα;Προσωπικά πιστεύω ότι είναι υποκεινούμενοι.Δηλαδή πότε θα επέμβει η αστυνομία;Όταν τα κάνουνε άνω κάτω με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.Έλεος ρε παιδιά.Μην το παρατραβάμε.Καλό αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.Όντως δεν είναι συμπεριφορά αυτή της αστυνομίας.Πολύ άσχημη.Κάποιος άλλος τρόπος ειρηνικός θα υπάρχει για να επιβληθείς σε ένα πλήθος δουλεμένων ανθρώπων,όχι με τους ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ!Από την άλλη όμως,στην υπηρεσία μου σήμερα, πολλοί αναρωτιόνταν που βρήκαν να διαθέσουν τουλαχιστον 350€ για τα εισητηρια των ιδίων (σαν άτομα) και των τρακτεριών τους για να πάνε στην Αθήνα οι Κρήτες αγρότες.Ή πολλοί πλούσιοι είναι οι αγρότες της Κρήτης ή κάποιος άλλος τους τα πλήρωσε.......Και είναι λογική εξήγηση αυτή,αν παρατηρήσει κανείς ποιοι πολιτικοί και ποιου χώρου ήτανε μαζί τους.Ίσως ο προηγούμενος αναγνώστης να έχει κάποιο δίκιο, όχι σε όλα όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην φωτογραφία που ανάρτησα φαίνεται αστυνομικός χωρίς διακριτικά (μόνιμη παρανομία) να χτυπά με την ανάποδη πλευρά του γκλοπ (επίσης μόνιμη παρανομία) τον εξηντάρη αγρότη που στρίμωξαν .
    Αυτό που ζούμε είναι χούντα. Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τους αστυνόμους σε μπάτσους, σε αγέλες, σε όχλο που λιντσάρει, από τύχη δεν είχαμε θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_6779.html

    Επειδή προσπάθησες να υποτιμήσεις το Νo1 μπλογκ σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, προτρέπω τους συναδέλφους να δούνε αυτή την ανάρτηση, να δούμε πόσο ευσταθούν οι απόψεις του administrator για το τρωκτικό.Όπως φαίνετσαι συμφωνούνε σε πολλά......και θέλεις να το υποβαθμίσεις όταν δεν μας αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποίες είναι οι απόψεις του administrator;

    ΑπάντησηΔιαγραφή