Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοινώσεις για τα επεισόδια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης
«Η απρόκλητη επίθεση ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες της Κρήτης στο Λιμάνι του Πειραιά δείχνει πως ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σημερινά επεισόδια στον Πειραιά.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «το μόνο το οποίο γνωρίζει καλά είναι η βίαιη καταστολή και ο αυταρχισμός. Αυτή τη φορά αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ βρέθηκαν οι αγρότες της Κρήτης».

Τέλος, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «στέκεται στο πλάι του δίκαιου αγώνα των αγροτών. Ο αγώνας των ελλήνων αγροτών είναι αγώνας αξιοπρέπειας και ζωής».
ΚΚΕ: Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα επεισόδια
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των αγροτών της Κρήτης. Η βάση της επίθεσης βρίσκεται στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, βρίσκεται στις ταξικές επιλογές της πολιτικής που υλοποιούν η ΕΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Το ΚΚΕ καλεί παράλληλα τους μικρομεσαίους αγρότες «να βγάλουν συμπεράσματα και να συμπαραταχθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα. Τα κόμματα του κεφαλαίου ήδη επιχειρούν να φορτώσουν στο λαό την οικονομική κρίση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της λαϊκής αντεπίθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου