Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΓ για την αγωγή Κοντού κατά του Προέδρου της ΠΟΓΕΔΥ

Δελτίο Τύπου

Έκπληξη, αγανάκτηση αλλά και θυμηδία προκάλεσε στους Γεωπόνους η αχαρακτήριστη ενέργεια του απελθόντος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Αλέξανδρου Κοντού που προσπαθεί να φιμώσει κάθε κριτική από τα συνδικαλιστικά όργανα και τους εκπροσώπους τους.

Η ποινικοποίηση του δημόσιου διαλόγου και της αξιολογικής κρίσης των δημοσίων προσώπων όπως ο πρώην ΥΠΑΑΤ έρχεται να πάρει σάρκα και οστά με την κατάθεση αγωγής κατά του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), Νίκου Κακαβά.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια στην αντιμετώπιση των συνδικαλιστών καταδεικνύει πρακτικές που φέρνουν τον τόπο πολλά χρόνια πίσω, πόσο μάλλον που γίνεται από εν ενεργεία Βουλευτή που καλύπτεται από ασυλία.
Είναι το λιγότερο αφελές να νομίζει ο κος Κοντός ότι θα τρομοκρατήσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα των Γεωτεχνικών με καταθέσεις αγωγών, όπως η συγκεκριμένη αγωγή με την οποία ζητά να του καταβληθεί το ποσόν των διακοσίων (200.000 Ε) χιλιάδων ευρώ, και τον οδηγεί σε δρόμους πλάνης και πολιτικής απομόνωσης.
Είναι προφανές ότι ο κος Κοντός δεν ... αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες πράξεις δεν εκθέτει μόνο τον εαυτό του αλλά συνολικά την πολιτική που ακολούθησε ως ΥΠΑΑΤ αλλά και την Κυβέρνηση της οποίας υπήρξε μέλος γενικότερα.
Ας γνωρίζει, τέλος, ο πρώην Υπουργός ότι η προσπάθεια διάσπασης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και οι προσωπικές επιθέσεις στους εκλεγμένους εκπροσώπους του, πέφτουν στο κενό και απλά τον εκθέτουν τόσο στον Γεωπονικό κλάδο όσο και στην κοινωνία την οποία εκπροσωπεί γενικότερα.
Το δίκαιο των πολιτικών ανδρών πρέπει να εξαντλείται στον διάλογο και στην πειθώ, δηλαδή σε επίπεδο επιχειρημάτων και όχι δικαστικών αγωγών.
Το ΔΣ της ΠΟΣΓ στηρίζει τον Συνάδελφο Συνδικαλιστή Πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ, Νικο Κακαβά και θα σταθεί απέναντι στην όποια μεθόδευση προσπαθεί να αφαιρέσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση του Συνδικαλισμού για έλεγχο και κριτική στην εξουσία

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Νικόλαος Ζιούβας
Ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου