Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Η ΠΟΣΕΥΓ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΠΟΣΕΥΓ)
Αθήνα 16-2-2089
ΠΡΟΣ: Όλους τους εργαζόμενους
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάσημα πολλοί ασχολούνται με τα αίτια της οικονομικής κρίσης, την διάρκεια και την αντιμετώπισή της. Πρώτα και κύρια υπεύθυνες για την οικονομική κρίση, πέραν της διεθνούς συγκυρίας, είναι σι νεοφιλελεύθερες επιλογές της Κυβέρνησης, σι οποίες πολλαπλασιάζουν την διεθνή κρίση στο εθνικό επίπεδο.
Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων η υποχρηματοδόηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων Κοινωνικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των ...Κυβερνητικών πολιτικών.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πληρώνουμε ήδη την κρίση:
- Με την κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας, όπου 17.000 χιλιάδες συνταξιούχοι επί 15 μήνες αναμένουν την καταβολή του, όταν οι αποφάσεις σε βάρος της περιουσίας του Ταμείου καθώς και σι δικαστικές αποφάσεις για τους δικαστικούς και τις διεκδικήσεις τους έχουν στοιχίσει 1 δις 300 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των εισφορών των άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο.
- Με την περιπέτεια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όπου από τον προϋπολογισμό του 2009 αποπληρώνονται για το 2008 οι υποχρεώσεις σε γιατρούς και φαρμακοποιούς και η μη χρηματοδότησή τους για το 2009 έως το Μάρτιο οδηγεί σε νέα διακοπή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.
- Με την εισοδηματική πολιτική που δίνει αυξήσεις υπό 0,50 ευρώ την ημέρα και εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους για την υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον, την ποιότητα και ασφάλεια των Τροφίμων, την ανάπτυξη. Κράτος που θα εγγυάται τις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες. Καμία περιστολή αυτών των αγαθών δεν υπηρετεί την κοινωνία και η απάντησή μας θα είναι δυναμική και διαρκείς.
Συναινέσεις δεν μπορούν να υπάρχουν στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
- Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.
- Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
- Αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψης.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση Του θεσμού των ΒΛΕ και στο Δημόσιο.
- Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
- Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
- Προσλήψεις μονίμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009 και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην:
1. Συγκέντρωση και ομιλία την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα
12.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Αχαρνών 2). Θα παρευρίσκεται και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ.
2. Προσυγκέντρωση την ημέρα της απεργίας Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου
2009 και ώρα 10.00 π.μ. στο κτίριο της Αχαρνών 2 και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Ο αγώνας αποτελεί το μόνο δρόμο που μας απομένει.
Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου