Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Με τους δικαστές πάνε να απαγορεύσουν στην ΑΔΕΔΥ και στις Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις να προκυρήσουν απεργίες

ΑΔΕΔΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αθήνα 28 .1 2009 Αριθμ. Πρωτ:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση του Δικαστηρίου περί «παράνομης» της απεργίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, ανοίγει και μείζον ζήτημα δημοκρατίας, συνδικαλιστικών ελευθεριών δικαιωμάτων.

Η Πρόεδρος ενός μονομελούς Πρωτοδικείου μετά από αγωγή της Κυβέρνησης επιχειρεί να καταργήσει με δικαστική απόφαση το πολιτικό, νομικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίζει απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με το καταστατικό της αφού προβλέπει ότι oι απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να αποφασίζονται μόνο από το Συνέδριό της.

Προκλητική, απίθανη, αδιανόητη απόφαση και επιστροφή με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο σε μαύρες ημέρες.

Μετά τη βιομηχανία αποφάσεων περί καταχρηστικών και παράνομων απεργιών που εκδόθηκαν μετά από παραπομπές της Κυβέρνησης, όπου για το Δημόσια ξεπερνούν τις 112 τα τελευταία χρόνια σε βάρος Ομοσπονδιών και Συλλόγων, τώρα επιχειρείται η κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και στην τριτοβάθμια (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) συνδικαλιστική τους οργάνωση.

Είναι βέβαιο ότι η εγκαθίδρυση αυτού του τύπου λογικής στην «απονομή δικαίου» ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την κατάργηση του σχετικού δικαιώματος στο σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος (Γ.Σ.Ε.Ε. και Ομοσπονδίες) και αποτελεί πρωτοφανή παρέμβαση σε βάρος των συλλογικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος της απεργίας στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Την Τρίτη 3/02 και ώρα 10:00 η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συγκαλείται και σύμφωνα με την απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφασίζει το χρόνο πραγματοποίηση νέας απεργιακής κινητοποίησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση, ενότητα και νέα δυναμική για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την ολική ανατροπή κάθε έννοιας δικαίου, την πολιτική που βυθίζει το βιοτικό επίπεδο, καταργεί δικαιώματα, περιορίζει ελευθερίες.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου