Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΑΔΕΔΥ: «Η μόνη ελπίδα για να δούμε άσπρη μέρα, είναι να χιονίσει»

Από Ισοτιμία

«Η μόνη ελπίδα για να δούμε μια άσπρη μέρα, είναι να χιονίσει», δήλωσε ο πρόεδρος της, Σπ. Παπασπύρου, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης να υπάρξει μια στοχευμένη και επικεντρωμένη, ολοκληρωμένη πολιτική εγγύησης, προστασίας, διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, που σημαίνει απασχόληση, αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, ενίσχυση το ... ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Συζητήσαμε και τοποθετήσαμε την άποψη της ΑΔΕΔΥ, ότι υπάρχουν πλευρές και όψεις στη λειτουργία κρατικών ή δημόσιων υπηρεσιών, οι οποίες άμεσα και σε συνθήκες κρίσης δεν πρέπει να έχουν καμία παρουσία. Χρειαζόμαστε μια δημόσια διοίκηση, παραγωγική, ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα και στις κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου η δημόσια διοίκηση, ο δημόσιος τομέας που πρέπει σε αυτή την πλευρά να ενισχυθεί στις καταστάσεις και τις πραγματικότητες που βιώνουμε για να αντιμετωπιστεί με μια εγγύηση και με μια βεβαιότητα η θέση, το βιοτικό επίπεδο, τα δημόσια αγαθά, η κοινωνική συνοχή συνολικά για την κοινωνία.»

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη θα υπάρξουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. «Θα πυκνώσουμε αυτές τις μορφές, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί μια βάση όπου θα απαντά σε αυτό που σήμερα γίνεται, να μεταφερθούν όλα τα βάρη στους μισθωτούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους και να μείνουν στο απυρόβλητο οι υπαίτιοι της κρίσης. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρου, οι πιο συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, παραπέμφθηκαν σε νέα συνάντηση στις 3 Μαρτίου, με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου