Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Το ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της Κρήτης στο ΥΠΑΑΤ

ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΛ.ΣΒΩΛΟΥ 15 54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310276461
ΦΑΞ :2310276462
ΗΛ.ΤΑΧ: ammanatidou@parliament.gr
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Συνάντηση με κτηνοτρόφους της Κρήτης στο ΥΠΑΑΤ"
Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στο ΥΠΑΑΤ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που ζήτησαν οι κτηνοτρόφοι των τεσσάρων νομών της Κρήτης, με τον υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, όπου κλήθηκαν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι-βουλευτές των κομμάτων.
Η υπεύθυνη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, που συμμετείχε στη σύσκεψη, έθιξε τα καίρια ζητήματα των κτηνοτρόφων, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου αλλά και του νησιού, όπως και τη διασφάλιση εγχώριων πιστοποιημένων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων με ελληνική Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).
Η βουλευτής στήριξε στο σύνολό τους σχεδόν τις προτάσεις των Συλλόγων Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων της Κρήτης, που ως νησιωτική Ελλάδα έχει και επιπλέον επιβάρυνση στο ... κόστος παραγωγής λόγω των μεταφορικών.
Επίσης πρότεινε για το σ/ν του ΥΠΟΟ που συζητείται αυτή την εβδομάδα στην ολομέλεια της βουλής με τίτλο "Τροποποιήσεις επενδυτικών νόμων και άλλες διατάξεις", στο άρθρο 3 που τροποποιεί διατάξεις του επενδυτικού νόμου 3299/2004, στην παράγραφο 2, περίπτωση γ', που αναφέρεται στην τυποποίηση , συσκευασία ή συντήρηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα, τα οποία έχουν μεταποιητική δραστηριότητα, να συμπληρωθεί με τη διευκρίνιση ότι "οι πρώτες ύλες και μόνο, που είναι εγχώριες θα έχουν ελληνική ΠΟΠ, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισαγόμενα προϊόντα που θα τυποποιούνται στη χώρα μας θα βαφτίζονται ελληνικά, ενώ θα πρέπει να πιστοποιούνται ως προς τη χώρα, προϊόντα παραγωγής και προέλευσης άλλων χωρών". Δηλαδή πρέπει να είναι σε γνώση όλων η χώρα παραγωγής, προέλευσης, μεταποίησης, τυποποίησης, εμπορίας, διάθεσης κ.α.
Στα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να ενταχθούν και οι "ομάδες παραγωγών", ώστε να μπορέσουν να τυποποιήσουν οι ίδιοι οι παραγωγοί τα προϊόντα τους και να μειωθεί ο κίνδυνος των μεσαζόντων που αισχροκερδούν σε βάρος τους αλλά και σε βάρος των τελικών καταναλωτών.
Η ελληνική ύπαιθρος πρέπει να μείνει ζωντανή τόνισε η βουλευτής.

Το γραφείο τύπου

2 σχόλια:

 1. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ..............;ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΤΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΨΩΦΑΝΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ (ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ) ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΕΥΘΕΩΣ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΠΑΛΙ.......ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ;ΓΙΑΤΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνάδελφε με τα κεφαλαία
  Δεν είμαστε δημοσιογραφικός οργανισμός.
  Αν θέλεις κάτι να αναρτηθεί στείλε και εσύ ένα μήνυμα και θα αναρτηθεί.
  Είμαστε όλοι εργαζόμενοι και σε όλους ο χρόνος δεν περισσεύει.
  Κοίταξε τις ετικέτες με τις αναρτήσεις που έχουμε κάνει στα αριστερά της σελίδας και θα καταλάβεις την θεματολογία της Ιστοσελίδας.
  Οι προσωπικές απόψεις των διαχειριστών της Ιστοσελίδας δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν σε όλες τις ιστοσελίδες ότι και αν επικαλούνται όσο και αν προσπαθούν να το αποφύγουν οι διαχειριστές τους.
  Υπάρχει η δυνατότητα να γράψεις και εσύ την δική σου γνώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή