Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Κατα που πέφτουν οι Βρυξέλλες κύριε Υπουργέ;

Είπε ψέματα στους αγρότες
3 Φεβρουαρίου 2009, 05:47


Για ώρες τα δημοσιογραφικά γραφεία έψαχναν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Επίσημα, ο κ. υπουργός βρισκόταν από το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που στο λιμάνι του Πειραιά η Αστυνομία ξυλοφόρτωνε του αγρότες από την Κρήτη, στις Βρυξέλλες. Το γραφείο του υπουργού δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια πότε αναχώρησε ο υπουργός.

Ούτε σε ποιο ξενοδοχείο έχει καταλύσει. Αργότερα, έγινε γνωστό πως τη Δευτέρα το απόγευμα είχε κλεισμένο ραντεβού με την Κυπρία επίτροπο, Αντρούλα Βασιλείου. Τελικά, αυτό το ραντεβού αναβλήθηκε.

Πολύ αργότερα, και μετά από επισταμένη έρευνα, αποκαλύφθηκε πως ο κ. Χατζηγάκης αναχώρησε από την Αθήνα το απόγευμα και κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Κόνραντ» των Βρυξελών στις 19:30 το βράδυ.

Ο υπουργός ήταν λοιπόν στην Αθήνα, όταν οι αγρότες ζητούσαν... επιμόνως συνάντηση μαζί του και όταν η Αστυνομία τους απαγόρευε να διαδηλώσουν με τα 60 τρακτέρ τους στην οδό Αχαρνών. Ο κ. υπουργός ήταν στην Αθήνα, όταν οι αγρότες από την Κρήτη ζητούσαν να συναντηθούν μαζί του. Τα ραντεβού του στις Βρυξέλες ήταν και είναι προσχηματικά. Την Τετάρτη θα συναντηθεί με την αρμόδια επίτροπο για αγροτικά θέματα. Τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά συνέβησαν τη Δευτέρα νωρίς το πρωί.

Τελικά, ούτε με την Κυπρία επίτροπο συναντήθηκε, να για συνομιλήσει για άσχετα με την αγροτική κρίση στην Ελλάδα θέματα, ενώ την Τρίτη συναντάται με υπαλλήλους της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για να ενημερωθεί. Με λίγα λόγια, ο κ. Χατζηγάκης δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, όταν μάλιστα το αγροτικό ζήτημα κοχλάζει.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απλώς διέφυγε στις Βρυξέλλες, για να μην είναι παρών κατά την άφιξη των αγροτών από την Κρήτη, αλλά και σε αυτό το σημείο στάθηκε άτυχος. Ήταν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο λιμάνι. Και απλώς κρυβόταν.

Δείτε τι έχει δηλώσει ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης και τι απαντάνε οι αγρότες από την Κρήτη, που βρέθηκαν στο στούντιο του «Κίτρινου Τύπου».

12 σχόλια:

  1. Η κριτική είναι πολύ εύκολη,τουναντίον η παραδοχή της αλήθειας είναι πολύ δύσκολη!Ένας Υπουργός δεν κάθεται σε μια καρέκλα και δέχεται συνεχώς συνδικαλιστές και αγρότες όποτε αυτούς τους γουστάρει.Ο Χατζηγάκης συναντήθηκε με τους Κρητικούς την προηγούμενη εβδομάδα.Τους άκουσε.Συμπεριέλαβε το ελαιόλαδο μέσα στα προϊόντα που πλήτονται.Τι άλλο θέλουν;Την προηγούμενη εβδομάδα μόλις ανακοίνωσε το "πακέτο" χρημάτων, ο κόσμος όλος ξεσηκώθηκε να τους φάει ζωντανούς επειδή μοιράζουν χρήματα ασύστολα.Ας αποφασίσουν να βρούνε άλλο τρόπο να κριτικάρουν οι αντιρρησίες, γιατί η διγλωσσία τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.2η ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα.Ας προσθέσουμε στα 350€ των εισιτηρίων και τα έξοδα για ξενοδοχείο και τα φαγητά, και ας αναλογιστούνε οι νοήμονες άνθρωποι τι πραγματικά θέλουνε να πετύχουνε οι (υποκινούμενοι) Κρητικοί από την πιο ευνοημένη περιφέρεια της Ελλάδας μετά την Αττική από πλευράς εισροής κοινοτικών πόρων..........Και ο νοών νοήτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που συνεχίζεται ως κακόγουστη παρωδία των αγροτικών κινητοποιήσεων, υποκινούμενα από τον κ. Αλαβάνο (αποβίβαση από το καράβι μαζί με τους αγρότες, επίσκεψη στον Προμαχώνα) και συνεπικουρούμενα από τον κ. Γ. Παπανδρέου, χωρίς καμμία πρόταση αλλά μόνο με κενή υποσχεσιολογία για την "επόμενη ημέρα", δυναμιτίζει τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και προτρέπει τους πάντες στην έναρξη ενός νέου κύκλου ταραχών και διεκδικήσεν. Προσέξτε κύριοι, εάν προσβλέπετε στην "επόμενη μέρα". Θα έχετε ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. Και τότε δεν θα έχετε καμία δικαιολογία. Αλλά μάλλον η φαιδρότητα περισσεύει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο είναι να πεις δεν σας δέχομαι, γιατί σας έχω δεί και άλλο η κοροϊδία να λες οτι είσαι στις Βρυξέλλες και να στέλνεις τα ΜΑΤ.

    Επειδή η λάσπη έχει και μερικά όρια, ανώνυμε δεν υπάρχει εισιτήριο 350 ευρώ για Κρήτη.
    Οι αγρότες δεν κάνουνε πληρωμένη κρουαζιέρα απο το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Οι βουλευτές της Κρήτης συμπαραστέκονται και είναι από όλα τα κόμματα, παρ όλο που τα κόμματά τους δεν συμφωνούν με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

    Αυτό συμβαίνει όχι γιατί τους παρακίνησε ένα κόμμα αλλά γιατί το πρόβλημα στην γεωργία είναι πραγματικό και δεν είναι τα ψίχουλα που λείπουν, αλλά η έλλειψη προοπτικής και πολιτικής.

    Μόνο Νεοδημοκράτες που δεν είναι Κρητικοί και που πρέπει να είναι πολύ μακρυά γεωγραφικά από αυτήν, με αποτέλεσμα να μην την έχουν επισκεφθεί ποτέ, μπορούν να τα λένε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς φίλε συνάδελφε.Ήσουνα παραστατικότατος!Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα στο βωμό της "επόμενης ημέρας".Αλλά κάποιοι μένουνε με τις παρωπίδες τους.Να δούμε πόσο ακομη θα συνεχίσει αυτή η κατηφόρα της ελληνικής ατομικής έκφρασης της σκέψης.......Κατά τα άλλα κοπτόμαστε για να δούμε καλύτερες μέρες στον κλάδο μας και στο υπουργείο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά βάλτε την ΔΑΚΕ να γράψει προκήρυξη και μην μας πρήζετε.
    Θα την δημοσιεύσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι πολλοί, ο ίδιος είναι που γράφει συνεχώς προσποιούμενος ότι είναι διαφορετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί προκαλείς ρε φίλε;Σου έγραψα εγώ μήπως να γράψει η ΠΑΣΚ προκύρηξη και να μην γράφεις;Τι πράγματα είναι αυτά;Έχεις πρόβλημα με αυτά που γράφω;Και εγώ έχω πρόβλημα με τα λεγόμενα σου.Φαίνεται πόσο δημοκράτες είστε όλοι σας, αφού ούτε κριτική δεν μπορείτε να δεχτείτε να σας κάνουνε.Και προς πληροφόρηση, δεν είμαι ο ίδιος που έγραψε περί "επόμενης ημέρας".Βλέπεις ο ξερόλας μπορεί και οσφρήζεται ποιος γράφει τι, και αν είναι ο ίδιος.Α ρε γέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κοινωνική συνοχή δυναμιτίζεται από την διαφθορά και την απροκάλυπτη λεηλασία του Δημόσιου πλούτου από τους Τραπεζίτες και τους οικονομικά ισχυρούς.

    Η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται με πρόσχημα το Δημόσιο καλό, δίνει όλα τα χρήματα στις τράπεζες και στους πλούσιους βάζοντας τους εργαζόμενους να παίξουν τον ρόλο του είλωτα.

    Τα χρήματα των ταμείων μας κλαπήκανε, το εφάπαξ δεν έχουν να το δώσουν, οι γιατροί και οι Φαρμακοποιοί μας κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα.
    Οι αγρότες δεν ξέρουν τι να καλλιεργήσουν.
    Αυτά τα γεγονότα μαζί με την τεράστια κλοπή του Δημοσίου χρήματος απο τη Γαλάζια Μαφία είναι που αγανακτούν τον κόσμο.

    Η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό ανάστημα να διαχειριστεί τα χρήματα του κράτους. Τα περισσότερα τα έδωσε στους φίλους της και τα υπόλοιπα τα έβαλε στην τσέπη της.

    Αν δεν τα καταλάβετε αυτά θα συνεχίσετε να νομίζετε οτι τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ή οι κινητοποιήσεις της νεολαίας τις οργανώνει ο Αλαβάνος και το ΣΥΡΙΖΑ, Από τον Προμαχώνα Σερρών μέχρι και την Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαζί σου είμαι ρε φίλε.Όπως βλέπεις δεν έχω κανένα πρόβλημα προσωπικό για να αρχίσω να λογομαχώ με αυτά που είπες.Τα βλέπω αυτά που απαρίθμησες (ΟΠΑΔ κλπ κλπ),όπως έχω δει και τους προηγούμενους τι έχουνε κάνει ή αλλιώς τι δεν έχουνε κάνει.Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα.Τόσο δυναμικές κινητοποιήσεις κάναμε τον Ιούνιο του 2008 και πάλι δεν βγάλαμε τίποτα.Όπως παντα.....Βλέπεις ότι το κακό είναι γενικό και παντού.Να δούμε που θα οδηγήσει η κατάσταση.Απογοήτευση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποια δυναμική κινητοποίηση κάναμε ρε συνάδελφοι και δεν θυμάμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε Νομαρχία δουλεύω και μιλάω για την περίοδο του Ιουνίου με την "αποχή" που κάναμε(τουλάχιστον οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις κάνανε).Πιστεύω ότι ήτανε αρκετα δυναμική.Το παραθέτω διότι μου προσάψανε και τον τίτλο του ΔΑΚΙΤΗ.Προσωπικά, μπροστά στο συλλογικό συμφέρον δεν λογαριάζω κομματικές ταυτότητες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ανωνυμίλα έπεσε! Γιατί ρε παιδιά, τί φοβάστε; Τον Χατζη-Πάκη Μαρκο-γιανάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή